Militanţi ai Statului Islamic negociază sclavele în „zi de târg“: „Verifică-i dinţii, dacă n-are dinţi de ce aş mai cumpăra-o?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statul Islamic înrobeşte şi abuzează sute, mii de copii şi femei din minoritatea religioasă yazidi FOTO AP
Statul Islamic înrobeşte şi abuzează sute, mii de copii şi femei din minoritatea religioasă yazidi FOTO AP

A fost dat publicităţii un video în care se vând şi se cumpără fete yazidi în ceea ce militanţii Statului Islamic numesc „ziua târgului de sclavi“, notează „The Independent“.

Amnesty International susţinea în septembrie că Statul Islamic înrobeşte şi abuzează „sute, dacă nu mii“ de femei şi copii aparţinând minorităţii religioase yazidi. Totuşi, abia luna trecută, SI a recunoscut oficial că practică sclavia, în revista grupării publicată în limba engleză „Dabiq“.

De atunci, poveştile despre suferinţele extreme şi despre abuzul militanţilor au început să abunde. Totuşi, acest video pare a arăta primele imagini în care teroriştii negociază preţul sclavelor. „Astăzi este ziua târgului de sclave“, declară un militant, informând audienţa că fiecare luptător îşi va primi partea.

Bărbaţii discută cât valorează fiecare sclavă, unul dintre militanţi susţinând că va plăti mai mult pentru o fată cu ochi albaştri, iar altul că-şi doreşte o fată de 15 ani cu ochi verzi. Un altul spune că dă la schimb o sclavă pentru un pistol Glock.

Deşi e greu de verificat, se crede că accentul bărbaţilor din film este din Arabia Saudită şi că târgul de sclavi este ţinut în Mosul, Irak. 

Iată transcrierea dialogurilor din film:

Astăzi este ziua târgului de sclavi. Astăzi se aplică versetul „Doar aceia cu soţii şi cu sclave în posesie, pentru că atunci ei nu vor fi învinuiţi“.   Astăzi se împarte voia Domnului. Fiecare îşi ia partea.   Îţi jur, omule, caut o fată. Sper să găsesc una.   Astăzi este ziua sclavelor şi trebuie să ne luăm partea. Unde mi-e fata yazidi? Unde mi-e fata yazidi?   Oricine vrea să-şi vândă sclava, oricine vrea să-şi dea sclava cadou, toată lumea este liberă să facă ce vrea cu partea lui.   Unde mi-e fata yazidi?   Oricine vrea să vândă, eu pot să cumpăr fraţilor. Oricine vrea să-şi vândă sclava, eu cumpăr. Şi dacă o mai şi oferă cadou, o s-o iau. Cine vrea să vândă?   Eu vreau să vând.   De ce?   Plătesc trei bancnote (o bancnotă reprezintă, probabil, 100 de dolari). O cumpăr pentru un pistol. Preţul diferă dacă are ochi albaştri.   O cumpăr eu pentru un Glock.   Plătesc cinci bancnote.   Depinde de cum arată.   Dacă are 15 ani... Trebuie să verific... Uită-te la dinţi.   Dacă are ochi verzi...   Dacă nu are dinţi, de ce aş vrea-o?   Îi punem dantură.   Nu vreau.   Sclave yazidi... Se pot lua două sclave? Merge?   (Voce din spatele camerei) Ai partea ta. Ce faci cu ea?   Am parte din yazidi, dar nu vreau una.   De ce? Aşteaptă, de ce n-o vrei pe-a ta?   Abu Farouk şi cu mine nu vrem niciuna.   (Întreabă un băiat) Vrei o sclavă yazidi? (Băiatul dă din cap) Te descurci cu ea?
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite