Statul Islamic mai pierde o localitate în Siria. Armata siriană a preluat controlul asupra oraşului Al-Qaryatayn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele guvernamentale siriene şi aliate, sprijinite de atacuri ale aviaţiei militare ruse, au intrat duminică în oraşul Al-Qaryatayn, populat în mare parte de creştini şi ocupat din august anul trecut de organizaţia jihadistă Statul Islamic, au anunţat presa oficială siriană şi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează Reuters.

Al-Qaryatayn este situat la 100 de kilometri vest de oraşul Palmira, pe care forţele guvernamentale l-au recucerit duminica trecută de la Statul Islamic.

Presa siriană a anunţat că forţele guvernamentale au intrat în oraş din mai multe direcţii.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat că luptele continuă între jihadiştii SI şi forţele guvernamentale în oraş, care este înconjurat de munţi.

„Practic, se poate spune că oraşul se află în mâinile armatei siriene, pentru că regimul controlează dealurile din jur“, a afirmat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, pentru Reuters.

OSDO a precizat că peste 40 de atacuri aeriene lansate de avioane ruse şi siriene au fost semnalate duminică în apropierea oraşului Al-Qaryatayn.

Situl antic Palmira este unul dintre cele şase obiective ale Patrimoniului cultural mondial UNESCO în Siria. Oraşul s-a aflat în mâinile teroriştilor de la mijlocul lui mai 2014, notează Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite