Seism cu magnitudinea de 6,3 în Filipine. Cutremurul a fost „amețitor”

0
Publicat:

Un seism cu magnitudinea 6,3, produs joi în insula principală a arhipelagului filipinez, a dus la sistarea transportului pe anumite porţiuni de cale ferată în capitala Manila, au anunţat autorităţile, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Filipine FOTO Shutterstock
Filipine FOTO Shutterstock

Cutremurul care s-a produs în larg, la o adâncime de 10 kilometri şi a fost resimţit în provinciile învecinate, a anunţat Agenţia de seismologie din Filipine. Nu au fost raportate victime sau pagube materiale însemnate.

Ministerul Transporturilor din Filipine a anunțat că operaţiunile pe trei tronsoane de cale ferată din Manila au fost suspendate în urma seismului.

„Căile ferate şi aeroporturile şi-au suspendat temporar operaţiunile. Până acum, nu s-au constatat efecte majore ale seismului şi sperăm că aşa va rămâne'', a declarat pentru postul de ştiri GMA purtătorul de cuvânt al Apărării civile, Bernardo Rafaelito Alejandro.

Corpurile de iluminat suspendate au fost văzute clătinându-se într-unul dintre cartierele de business din Manila, unde preşedintele Ferdinand Marcos Jr. se adresa reporterilor după participarea la un forum de comerţ internaţional, potrivit unui martor Reuters.

„Seismul a fost ameţitor”

Primarul oraşului Calatagan, situat la doar 5 kilometri de epicentrul seismului, a declarat pentru postul de radio DZMM că seismul a fost ameţitor.

Peter Oliver Palacio a adăugat că departamentul tehnic al primăriei a primit instrucţiuni pentru verificarea unor posibile pagube.

Iniţial a fost raportată o magnitudine de 6,2, pe care, ulterior, Agenţia de seismologie a a revizuit-o la 6,3. Instituţia a precizat că sunt de aşteptat pagube şi replici ale seismului.

În urmă cu câteva zile, mii de locuitori din apropierea vulcanului Mayon din centrul Republicii Filipine au fost nevoiţi să evacueze zona pentru a evita pericolele reprezentate de cenuşa, rocile incandescente şi gazele toxice expulzate duminică din crater, după ce vulcanul Mayon a erupt.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite