Riabkov: Rusia și SUA rămân în contact asupra ultimului mare tratat de dezarmare nucleară

0
Publicat:

Rusia şi Statele Unite rămân în contact asupra New START, care limitează numărul de focoase nucleare strategice pe care cele două puteri nucleare le pot desfăşura, în pofida faptului că Moscova şi-a suspendat participarea la acord, a dat asigurări, vineri, viceministrul rus de Externe Serghei Riabkov, citat de agenţia de presă RIA Novosti, preluată de Reuters.

Serghei Raibkov FOTO Arhivă
Serghei Raibkov FOTO Arhivă

Totuși, Riabkov a declarat că nu are aşteptări în privinţa unor progrese semnificative din contactul dintre Moscova şi Washington.

Acordul, semnat în 2010, limitează numărul de focoase nucleare strategice pe care fiecare parte le poate desfăşura. Vladimir Putin a suspendat luna trecută participarea Moscovei la ultimul mare acord de dezarmare nucleară, acuzând Statele Unite că încearcă să provoace o „înfrângere strategică” Rusiei în Ucraina, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Rusia este deschisă discuţiilor cu Statele Unite privind modalităţile de normalizare a activităţii instituţiilor diplomatice ale celor două ţări, a declarat, pe de altă parte, vineri, Serghei Riabkov într-un interviu acordat pentru RT Arabic.

„Dacă este necesar, contactele cu partea americană vor fi continuate. Suntem deschişi să discutăm un scenariu privind modul de normalizare a activităţii instituţiilor diplomatice dintre cele două ţări”, a susținut el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite