Prinţul Harry, la ONU: „Lumea noastră este în flăcări”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţul Harry FOTO EPA EFE
Prinţul Harry FOTO EPA EFE

Nepotul reginei Elisabeta a II-a, prinţul Harry, a susţinut într-un discurs, la tribuna Adunării Generale a ONU, în cadrul unei ceremonii anuale de omagiere a lui Nelson Mandela, faptul că „lumea noatră este din nou în flăcări”. Prinţul a evocat modificările climatice, războiul din Ucraina şi pandemia de coronavirus, potrivit News.ro.

Prinţul Harry a participat la un eveniment, la ONU, împreună cu soţia sa, Meghan Markle, unde a susţinut un discurs cu ocazia omagierii lui Nelson Mandela. Prinţul a explicat că a fost marcat de o fotografie a fostului lider sud-african, relatează News.ro. 

Prinţul a făcut referire la războiul purtat de Federaţia Rusă în Ucraina, explicând că asistăm la un atac împotriva democraţiei şi libertăţii, „cauză a vieţii lui Mandela”. „Consecinţele deciziilor luate de către unele dintre cele mai puternice persoane în unele dintre cele mai bogate ţări se resimt încă profund pe continentul african. (...) Pandemia, războiul şi inflaţia au aruncat Africa într-o ciză energetică şi alimentară”, a continuat prinţul Harry. 

„Lumea noastră este din nou în flăcări”, iar „această criză nu face decât să se agraveze, dacă liderii nu conduc, dacă ţările reprezentate prin mandate în această sală nu iau decizii îndrăzneţe şi transformatoare”, a declarat el.

El a dat asigurări că a găsit mereu speranţă pe continentul african, în diversele sale vizite, motivând că, „în pofida dficultăţilor persistente”, există oameni în Africă, care au „spiritul, ideile şi idealurile lui Mandela”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite