Personalul non-esențial al ONU va părăsi Haiti | VIDEO

0
Publicat:

Personalul „non-esențial” al ONU din Haiti urmează să părăsească ţara începând de miercuri „din cauza situaţiei securităţii volatile”, a anunţat biroul purtătorului de cuvânt, fără a preciza numărul acestora, notează AFP, scrie Agerpres.

Haiti FOTO: Shutterstock
Haiti FOTO: Shutterstock

Organizația Națiunilor Unite, care are în prezent aproximativ 1.500 de angajaţi în ţară, între care peste 250 de angajaţi internaţionali, „nu părăseşte Haiti”, se precizează în comunicat, menţionând că personalul responsabil de „activităţi vitale” va rămâne în ţară.

Premierul Ariel Henry a demisionat luni, în timp ce bande înarmate continuă să acţioneze violent în Haiti.

Între timp, la Port-au-Prince poliţia se confruntă cu bandele înarmate care atacă obiective strategice cum ar fi palatul prezidenţial, comisariatele şi închisorile. Autorităţile haitiene au declarat de o săptămână starea de urgenţă, cu interdicţii de circulaţie pe timpul nopții, în zona din vest în care se află capitala, însă nu controlează în întregime teritoriul respectiv. Măsurile adoptate au fost prelungite luni, urmând să rămână în vigoare până joi.

Luni, personalul Uniunii Europene din Haiti a fost evacuat în totalitate. Statele Unite îşi evacuaseră de asemenea, cu elicoptere, personalul diplomatic non-esenţial, încă de sâmbătă noaptea.

Consiliul de Securitate al ONU a cerut luni tuturor politicienilor haitieni să participe la „negocieri serioase” pentru „restabilirea instituţiilor democratice”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite