Patru persoane au murit în urma unui seism în Indonezia

0
Publicat:

Cel puţin patru persoane au murit şi mai multe clădiri au fost avariate, după ce un seism de mică adâncime cu magnitudinea 5,2 s-a produs joi în Papua, cea mai estică provincie din Indonezia, a anunţat Agenţia pentru dezastre din această ţară, potrivit Reuters.

Patru persoane au decedat în urma cutremurului din Papua
Patru persoane au decedat în urma cutremurului din Papua

Epicentrul seismului a fost localizat la o distanţă de un kilometru de Jayapura, reşedinţa provinciei Papua, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit Agenţiei pentru geofizică din Indonezia (BMKG).

Cele patru victime se aflau într-o cafenea care s-a prăbuşit în momentul producerii seismului, a spus şeful Agenţiei pentru dezastre din Jayapura, Asep Khalid, într-un comunicat. Mişcarea telurică a fost resimţită puternic timp de două sau trei secunde, provocând panică în rândul rezidenţilor, a adăugat el, conform Agerpres.

Înregistrări publicate pe reţelele de socializare, a căror veridicitate nu a fost încă verificată, arată o clădire din proximitatea portului local care s-a prăbuşit în mare, precum şi un mall şi un spital din zonă care au suferit avarii minore.

Centrul Seismologic Euro-Mediteraneean (EMSC) a estimat magnitudinea seismului la 5,5.

Cutremurul de joi din provincia Papua se numără printre cele peste o mie de seisme înregistrate în regiune începând din luna ianuarie a acestui an, potrivit BMKG.

„Începând din 2 ianuarie 2023, s-au înregistrat 1.079 de seisme în regiunea Jayapura, dintre care circa 132 au fost resimţite de localnici'', a declarat directorul BMKG, Dwikorita Karnawati.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri