Parada ruşinii: Pedeapsa primită de patru chinezi care ar fi sfidat restricţiile anti-COVID VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură
FOTO captură

Abaterile de la restricţiile anti-COVID nu sunt tolerate în China: patru cetăţeni din oraşul Jingxi, care ar fi sfidat lockdown-ul impus de autorităţi, mărşăluiesc pe străzi, cu pancarte cu fotografiile şi numele lor, înconjuraţi de ofiţeri de poliţie înarmaţi.

O serie de imagini controversate au provocat un val de critici pe Internet, după ce patru cetăţeni care ar fi încălcat restricţiile COVID par să fie forţaţi de poliţişti să meragă pe străzile din oraşul Jingxi. Aceştia sunt îmbrăcaţi în combinezoane albe şi ţin la vedere pancarte cu fotografiile şi numele lor, relatează Daily Mail.

Parada ruşinii pentru chinezii care nu respectă restricţiile COVID

Parada, filmată şi postată pe reţelele de socializare, ar fi avut loc marţi, în regiunea Guangxi din China. Cei patru indivizi mascaţi sunt înconjuraţi de forţele de ordine, în costume albe sau negre, iar unii dintre presupuşii poliţişti sunt înarmaţi. Cetăţenii sancţionaţi ar fi acuzaţi şi pentru transportarea ilegală a imigranţilor, în timp ce graniţele Chinei erau închise. Oraşul Jingxi e situat în apropierea frontierei cu Vietnam.

Potrivit presei internaţionale, pedeapsa publică face parte din măsurile guvernamentale anunţate de oficiali în luna august. China a interzis astfel de practici pentru suspecţii de crimă încă din 2010, după îndelungate insistenţe ale militanţilor pentru drepturile omului. Se pare, însă, că lupta împotriva coronavirusului a scos la lumină sancţiunile de acest fel. 

Imaginile apar în contextul în care rezidenţii unuia dintre cele mai mari oraşe din China riscă să rămână fără alimente, închişi în case, în urma interdicţiilor dure de a-şi părăsi locuinţele, chiar şi pentru cumpărărturi esenţiale. Autorităţile pregătesc un nou maraton de testare în masă pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite