Opoziţia siriană este în continuare fără preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coaliţia opoziţiei siriene nu a reuşit în primele ore ale zilei de sâmbătă să îşi aleagă un preşedinte, la finalul celei de-a doua zi a adunării sale generale care se desfăşoară cu începere de joi la Istanbul.

Vineri seară, cu ocazia primului tur de scrutin, Ahmad Assi Jarba, care reprezintă facţiunea opozantului istoric Michel Kilo, şi actualul secretar general al coaliţiei, Mustafa al-Sabbagh, s-au clasat pe primele două locuri, la o diferenţă de numai trei voturi, a anunţat un purtător de cuvânt al coaliţiei, notează France Presse.

După cum a fost cazul la ultima reuniune a opoziţiei, desfăşurată la sfârşitul lui mai la Istanbul, luptele de influenţă ce îi opun pe principalii susţinători ai coaliţiei, Arabia Saudită şi Qatarul, nu a permis alegerea unui preşedinte, în lipsa unui consens.

Ahmad Assi Jarba este considerat ca un apropiat al saudiţilor, în timp ce omul de afaceri Mustafa al-Sabbagh este văzut ca omul Qatarului.

Actuala reuniune are loc în contextul în care rebelii au început să cedeze teren, în ultimele săptămâni, în faţa armatei regimului de la Damasc, sprijinită de sute de luptători ai Hezbollahului şiit libanez.
 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite