Noi violenţe în Gaza în timpul protestului palestinienilor. Cel puţin 14 oameni au fost împuşcaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duelul rachetelor între Israel şi Fâşia Gaza 12 mai 2021 / FOTO EPA-EFE
Duelul rachetelor între Israel şi Fâşia Gaza 12 mai 2021 / FOTO EPA-EFE

Noi violenţe între protestatarii palestinieni şi armata israeliană au avut loc la frontiera dintre Făşia Gaza şi Israel, miercuri. În urma confruntărilor, cel puţin 14 palestinieni au fot împuşcaţi, a transmis Ministerul Sănătăţii din Gaza.

La câteva luni de la conflictul dintre Israel şi Hamas, situaţia s-a tensionat din nou în zonă. Aproximativ 1.000 de palestinieni au protestat miercuri la frontiera dintre Făşia Gaza şi Israel.

Palestinienii luptă pentru ca blocada impusă de Israel să fie anulată. Ei au aruncat cu pietre în militarii israelieni şi au incendiat anvelope auto.

Armata israeliană a ripostat, iar cel puţin 14 palestinieni au fost răniţi prin împuşcare, conform Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, scrie Digi24.

Surse palestiniene au declarat că nave militare israeliene au tras focuri de armă spre ambarcaţiuni palestiniene de pescuit, în largul Fâşiei Gaza.

Organizaţia islamică Hamas deţine controlul asupra Făşiei Gaza şi organizează frecvent proteste faţă de blocada comercială impusă de Israel.

Tensiunile între Israel şi palestinieni s-au amplificat în ultimele săptămâni, atât la frontiera cu Fâşia Gaza, cât şi în Cisiordania. Un adolescent palestinian a fost ucis, marţi, în confruntări cu militari israelieni produse în cursul unei operaţiuni desfăşurate în Cisiordania. Marţi seară, un agent de poliţie israelian a fost rănit în atacuri lansate de protestatari palestinieni în zona Abu Dis, la periferia estică a oraşului Ierusalim.

Sămbătă, au fost răniţi 41 de palestinieni în cursul violenţelor de la proteste şi un agent al Poliţiei de Frontieră din Israel a ajuns la spital în stare gravă.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri