Motivul pentru care telefoanele mobile vor fi interzise în școlile din Noua Zeelandă

0
Publicat:

Prim-ministrul din Noua Zeelandă a anunțat vineri, 1 decembrie, că telefoanele mobile vor fi interzise în școlile din țară. Măsura a fost introdusă pentru a combate scăderea ratei de alfabetizare, scrie AFP.

Telefoanele mobile interzise în scolile din Noua Zeelandă - Foto Pixabay
Telefoanele mobile interzise în scolile din Noua Zeelandă - Foto Pixabay

Folosirea telefoanelor mobile în școlile din Noua Zeelandă va fi interzisă, după cum a anunțat Prim-ministrul conservator al acestei țări, Christopher Luxon, vineri, potrivit AFP, citată de Agerpres. 

Dacă în urmă cu câțiva ani, şcolile din Noua Zeelandă aveau unele dintre cele mai bune rezultate din lume în materie de alfabetizare, în prezent abilitățile de citire și scriere a tinerilor au scăzut îngrijorător de mult. Unii cercetători vorbesc chiar despre o „criză” a educației în această țară. 

 "Vom interzice telefoanele în şcolile de pe tot cuprinsul Noii Zeelande. Vrem ca elevii noştri să înveţe şi vrem ca profesorii noştri să predea", a transmis prim-ministrul, care şi-a preluat funcţia în această săptămână, conform sursei citate anterior. 

Prim ministrul Christopher Luxon declarase anterior că va interzice telefoanele mobile în şcoli în cursul primelor 100 de zile de mandat, adoptând o politică deja testată în SUA, Marea Britanie şi Franţa. 

Prin introducerea acestei măsuri, politicianul vrea să pună capăt comportamentelor perturbatoare şi să îi încurajeze pe elevi să se concentreze. 

Semnalul de alarmă în ceea ce privește scăderea ratei de alfabetizare a fost tras de oamenii de știință de la asociaţia neozeelandeză Education Hub. 

Cercetătorii avertizaseră anul trecut cu privire la o "criză a alfabetizării", constatând că peste o treime dintre tinerii de 15 ani abia ştiau să citească şi să scrie. 

Guvernul conservator al lui Christopher Luxon a stârnit controverse încă din prima săptămână în care s-a aflat la putere, renunţând la o interzicere pe scară largă a fumatului, o măsură de pionierat adoptată de guvernul precedent. 

În țara noastră este interzisă folosirea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs, iar acestea, alături de alte echipamente de comunicații electronice pot fi luate de către profesor și returnate părintelui sau elevului, conform noii legi a Educației. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite