Ministerul de Externe al Argentinei: Dificultățile pentru America Latină din cauza conflictului din Ucraina

0
0

Este necesar să se găsească o soluție rapidă la această problemă, a spus ministrul Afacerilor Externe al Republicii Santiago Cafiero.

Steagul Argentinei: Foto: Shutterstock
Steagul Argentinei: Foto: Shutterstock

Țările din America Latină și Caraibe se luptă să facă față consecințelor globale ale conflictului din Ucraina și cer o soluție rapidă a acestuia. Acest lucru a fost anunțat joi de ministrul Afacerilor Externe al Republicii Santiago Cafiero.

Este important ca tot mai multe voci să se alăture apelului de a opri războiul, deoarece America Latină și Caraibe, deși departe de câmpul de luptă, se confruntă zilnic cu consecințele războiului, iar capacitatea și instrumentele de a le face față sunt foarte limitat", a spus el. conferinţă de presă în urma reuniunii miniştrilor de externe ai statelor membre ale Comunităţii Statelor Latino-Americane şi Caraibe (CELAC) şi ale Uniunii Europene, desfăşurată la Buenos Aires.

Reprezentantul UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, a remarcat, la rândul său, că războiul din Ucraina și consecințele acestuia au fost unul dintre subiectele de discuție la ultima întâlnire. "Nu toată lumea vede acest lucru în același mod, dar cred că America Latină este una dintre regiunile care a condamnat cel mai ferm și unanim agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și a cerut încetarea războiului. Astăzi s-a întâmplat din nou", a spus el. spus. În același timp, conflictul din Ucraina nu a fost menționat în declarația comună a lui Borrell și Cafiero în urma întâlnirii dintre miniștrii de externe ai CELAC și UE.

CELAC include 33 din cele 35 de state ale Americii (excluzând SUA și Canada). 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri