Legi bizare impuse de Statul Islamic: bărbaţii sunt obligaţi să aibă barbă, iar porumbeii sunt interzişi pentru că jignesc religia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jihadiştii au transmis crescătorilor de porumbei că mai au doar o săptămână la dispoziţie pentru a înceta această practică, dacă nu, vor fi biciuiţi în public
Jihadiştii au transmis crescătorilor de porumbei că mai au doar o săptămână la dispoziţie pentru a înceta această practică, dacă nu, vor fi biciuiţi în public

Clericii seniori ai Statului Islamic au emis o lege prin care interzic creşterea porumbeilor deoarece vederea organelor genitale ale păsărilor în zbor este jignitoare pentru religie. Mai mult, în Mosul, bărbaţii sunt obligaţi să nu se radă. Se pare că această lege a fost dată pentru ca teroriştii să se poată ascundă mai bine printre cetăţeni, de frica atacurilor aeriene ale coaliţiei.

Jihadiştii activi în cadrul grupării „Provincia Eufrat“, care aparţine de Statului Islamic şi care se întinde din Anbar, Irak, către Dier ez Zour, în Siria, au transmis crescătorilor de porumbei că mai au doar o săptămână la dispoziţie pentru a înceta această practică, dacă nu, vor fi biciuiţi în public, anunţă „Daily Mail“.

Anunţul acesta nu este primul de acest fel care vizează aparent blasfematoarea practică a creşterii porumbeilor, un hobby popular în Orientul Mijlociu. Mai devreme în acest an, militanţii au arestat 15 băieţi, dintre care cel puţin trei au fost executaţi, în provincia irakiană Diyala, după ce Statul Islamic a decretat că aceştia îşi pierdeau timpul în loc să-l slăvească pe Allah.

Toţi cei care ţin porumbei pe acoperişurile caselor lor trebuie să oprească această activitate complet în maxim şapte zile de la data emiterii acestui comunicat. Oricine va încălca această regulă va fi supus consecinţelor, inclusiv o amendă, închisoare şi biciuire“ se arată în comunicatul militanţilor.

Barba este obligatorie în Mosul

Gruparea Statul Islamic a impus o lege şi privind bărbile. În Mosul, Irak, organizaţia teroristă a început să distribuie broşuri despre cât de imoral este să-ţi razi barba şi că cei care fac asta vor fi pedepsiţi. 

Mulţumită fraţilor noştri din Poliţia Islamică, a fost emis un ordin pentru cei care îşi rad barba“, susţine comunicatul teroriştilor, potrivit AFP. Din iunie 2014, când Statul Islamic a preluat controlul oraşului Mosul, militanţii au instituit legi stricte pentru cele două milioane de persoane.

Unii dintre locuitori susţin că legea privind părul facial a fost adoptată pentru ca civilii să semene cât mai mult cu soldaţii islamişti. Aceştia ar fi astfel mai apăraţi împotriva atacurilor aeriene conduse de SUA. 

Cu toţii ştim ce încearcă Daesh (denumire arabă pentru Statul Islamic, n.r.) să obţină cu aceste legi privind obligativitatea vălului la femei şi cea a bărbilor la bărbaţi“, a declarat pentru „Jerusalem Post“ profesorul Umm Mohamed. „Vor să facă din toţi un scut uman... Operaţiunile militare pentru recucerirea Mosulului îi sperie şi vor să se ascundă printre locuitori“, adaugă profesorul.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite