Judecătorii egipteni ordonă închiderea postului TV Al Jazeera

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revoluţia din ianuarie 2011, transmisă în direct de postul TV din Qatar
Revoluţia din ianuarie 2011, transmisă în direct de postul TV din Qatar

O instanţă din Cairo a ordonat închiderea a patru posturi de televiziune din Egipt, inclusiv Al-Jazeera Egipt şi Ahrar 25, o reţea aparţinând grupării islamiste, Frăţia Musulmană.

Alte două canale de televiziune, tot pro-islamiste, Al-Yarmuk şi Al-Quds, vor fi închise ca urmare a deciziei magistraţilor egipteni.

În ultimele săptămâni, autorităţile au luat măsuri împotriva mass-mediei care empatiza cu preşedintele înlăturat Mohammed Morsi. Fostul lider aşteaptă să fie judecat într-un proces în care este acuzat de instigare la crimă şi violenţe, pentru protestele din decembrie 2012, legate de constituţia ţării.

Luni, autorităţile egiptene au expulzat trei jurnalişti străini care lucrau pentru varianta de limbă engleză a postului Al Jazeera, pe motiv că nu aveau o acreditare de presă corectă. 

Mai multe pe această temă 

„Am difuzat minciuni!” Jurnaliştii Al Jazeera din Egipt au demisionat şi acuză conducerea că le-a cerut să favorizeze Frăţia Musulmană

Cel puţin 22 de angajaţi ai ramurii din Egipt a postului de televiziune Al Jazeera au demisionat în ultima săptămână. Ei au declarat că au plecat din cauza presiunii puse de conducere pentru ca protestele din Egipt şi răsturnarea regimului Morsi să fie prezentate într-o lumină favorabilă Fraţilor Musulmani.

„Am difuzat minciuni şi am indus în eroare intenţionat telespectatorii”, spune jurnalista Haggag Salama, care a demisionat de la Al Jazeera luni. Potrivit Gulf News, cel puţin 22 de angajaţi ai postului au decis să plece din aceeaşi cauză. Alte canale media susţin că numărul acestora s-ar ridica la 28, în timp ce altele transmit că doar şapte jurnalişti Al Jazeera au demisionat. Ceea ce se ştie sigur până în acest moment este că toţi cei care lucrau la sediul Al Jazeera de la Doha au demisionat.


 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite