Israelul revocă viza coordonatorului umanitar al ONU pentru Palestina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul evreu de externe Eli Cohen a acuzat organizația mondială de părtinire.

Eli Cohen. Foto: EPA-EFE
Eli Cohen. Foto: EPA-EFE

Israelul a revocat viza coordonatorului umanitar al ONU pentru teritoriile palestiniene, Lynne Hastings, care deține și funcția de coordonator special adjunct al ONU pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, a declarat ministrul de externe israelian Eli Cohen.

"Nu vom mai tăcea în fața părtinirii ONU! Am decis să retrag viza de ședere coordonatorului „umanitar” ONU, Lynne Hastings, în Israel", a scris el pe pagina sa de pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter).

Cohen a explicat această decizie prin poziția lui Hastings cu privire la atacul asupra Israelului de către susținătorii înarmați ai mișcării palestiniene radicale Hamas, din 7 octombrie, ceea ce era inacceptabil pentru partea israeliană. „Oricine nu a condamnat Hamas pentru masacrul brutal a 1.200 de israelieni, pentru răpirea de bebeluși și bătrâni, pentru acte oribile de violență și viol și pentru folosirea populației din Gaza ca scuturi umane, ci condamnă Israelul, o țară democratică, care protejează cetățenii săi, nu pot servi în ONU și nu pot intra în Israel!” - crede șeful Ministerului Afacerilor Externe al statului evreu.

La sfârșitul lunii octombrie, reprezentantul permanent al Israelului la ONU, Gilad Erdan, a declarat că statul evreu va refuza vizele reprezentanților organizației mondiale din cauza poziției secretarului general al organizației mondiale Antonio Guterres cu privire la conflictul palestino-israelian. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite