Israelul anunță intensificarea loviturilor aeriene în Fâșia Gaza

0
Publicat:

Israelul a anunţat că îşi va „intensifica“ bombardamentele în Fâşia Gaza începând de sâmbătă seara, ca pregătire pentru desfășurarea următoarea fază a ofensivei sale asupra teritoriului palestinian controlat de Hamas, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Bombardament Fâșia Gaza FOTO: Profimedia
Bombardament Fâșia Gaza FOTO: Profimedia

„De astăzi ne vom intensifica loviturile (...)“, a comunicat generalul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

„Vom intra în următoarele faze ale războiului în condiţii care vor fi optime pentru noi“, a adăugat acesta, în cadrul unei conferinţe de presă a transmis în direct la televiziune.

Generalul Hagari a confirmat, de asemenea, prezenţa a 210 ostatici aflați în Fâşia Gaza, majoritatea israelieni.

Mai mulţi oficiali din cadrul armatei israeliene au vizitat trupele de pe linia frontului, insistând asupra pregătirii forţelor armate pentru o posibilă intervenţie terestră în Fâşia Gaza.

„Vom intra în Gaza, o vom face în scop operaţional, vom distruge infrastructura şi teroriştii Hamas şi o vom face într-o manieră profesionistă“, a precizat şeful Statului Major al armatei israeliene, Herzi Halevi.

Aproximativ 1.400 de persoane au fost ucise în Israel de luptătorii Hamas după 7 octombrie, conform autorităţilor israeliene. În Fâşia Gaza, cel puţin 4.385 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în urma bombardamentelor lansate ca retorsiune de armata israeliană, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, scrie Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite