Israelul acțiune ofensivă în apropiere de Damasc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul a lansat o ofensivă joi în zona din jurul Damascului, capitala Siriei, au anunțat Ministerul sirian al Apărării și presa de stat, într-un context marcat de războiul dus de Israel în Fâșia Gaza, transmite AFP, scrie Agerpres.

Soldați israelieni FOTO: Profimedia
Soldați israelieni FOTO: Profimedia

„La aproximativ 23:05 (20:05 GMT) astăzi, inamicul israelian a efectuat lovituri aeriene din Golanul sirian ocupat, vizând ţinte din regiunea de sud”, a transmis Ministerul Apărării într-un comunicat, fără a menţiona vreo victimă.

„Apărarea noastră aeriană interceptează ţinte ostile în vecinătatea Damascului”, scrisese anterior agenţia oficială siriană Sana. „Un atac israelian a vizat împrejurimile capitalei Damasc”, a adăugat televiziunea de stat siriană.

Israelul comentează rar atacurile sale care vizează Siria, dar a spus în repetate rânduri că nu va permite inamicului său, Iranul, care sprijină guvernul preşedintelui Bashar al-Assad, să îşi extindă prezenţa în Siria.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, atacurile au vizat o poziţie de apărare aeriană siriană din regiunea Sweida, la sud, şi împrejurimile aeroportului internaţional Damasc.

Atacul din apropierea aeroportului a avut loc la 24 de ore după reluarea zborurilor, suspendate după atacul israelian de la sfârşitul lunii noiembrie, a declarat ONG-ul cu sediul la Londra, care are o reţea vastă de corespondenţi în Siria.

Israelul a lansat sute de lovituri aeriene asupra vecinului său din nord de la începutul războiului civil în Siria, în 2011, vizând în principal forţele susţinute de Iran, precum şi poziţiile armatei siriene. Atacurile Israeliene de la începutul războiului din Gaza s-au intensificat, pe măsură ce tensiunile cresc în Orientul Mijlociu.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite