Iranul a adus în mod deliberat Orientul Mijlociu pe marginea prăpastiei, declară şefa diplomaţiei germane

0
Publicat:

Iranul a adus „în mod absolut deliberat” Orientul Mijlociu „pe marginea prăpastiei”, după ce a tras sute de rachete şi drone asupra Israelului, a declarat duminică şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock,

Annalena Baerbock, șefa diplomației germane
Annalena Baerbock, șefa diplomației germane

Regimul iranian „aproape a cufundat o regiune întreagă în haos”, a subliniat Baerbock în timpul unei scurte alocuţiuni la Berlin, scrie Agerpres.

Totodată, ea a îndemnat „toţi actorii din regiune să acţioneze cu prudenţă”, pentru că „spirala escaladării trebuie frântă”.

În paralel, cancelarul federal german Olaf Scholz, aflat în vizită în China, a îndemnat toate părţile la reţinere după atacurile iraniene. „Nu putem decât să îndemnăm toată lumea - şi în special Iranul - să nu continue pe această cale”, a declarat Scholz pentru presă.

Cancelarul federal a denunţat „o gravă escaladare” în tensiunile din Orientul Mijlociu şi şi-a exprimat „solidaritatea” cu Israelul.

Iranul a lansat sâmbătă peste 200 de drone şi rachete împotriva Israelului, ca răspuns la un bombardament împotriva consulatului său de la Damasc, bombardament pe care Teheranul l-a imputat Israelului.

Represaliile de sâmbătă constituie primul atac direct întreprins vreodată de puterea iraniană împotriva teritoriului israelian.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite