Indonezia lansează o anchetă după ce a fost lovită de o tornadă de mare amploare

0
Publicat:

Autoritățile din Indonezia au lansat o amplă investigație după ce țara a fost lovită de o tornadă ce a avut o amploare nemaiîntâlnită până acum în această țară, care a rănit cel puțin 33 de persoane și a avariat mai multe clădiri, au declarat oficialii guvernamentali indonezieni, relatează Reuters, scrie Agerpres.

Indonezia FOTO: Shutterstock
Indonezia FOTO: Shutterstock

După o serie de rafale violente s-au abătut miercuri asupra orașului Sumedang din provincia Java de Vest, un climatolog din cadrul organizației guvernamentale de cercetare BRIN, Erma Yulihastin, a declarat că investigația agenției va „reconstrui traseul tornadei şi va investiga tornada”.

Într-o postare distribuită pe reţeaua de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, Yulihastin a spus că tornada a fost similară cu acel tip de vânturi violente care apar adeseori în emisfera nordică. Până acum, în Indonezia au fost înregistrate doar tornade mai mici, cunoscute sub numele de „angin puting beliung”.

Agenţia indoneziană pentru gestionarea dezastrelor naturale a declarat că persoanele rănite au suferit doar răni uşoare.

Într-o înregistrare video văzută de jurnaliştii de la Reuters, vânturile, care se făceau simțite pe cer, au aspirat acoperişul unei fabrici. Într-o altă înregistrare video difuzată de canalul de ştiri Kompas TV, copacii se zguduiau violent pe strada principală a oraşului Sumedang. O altă înregistrare video a reușit să prindă momentul în care panoul frontal al unui magazin s-a prăbuşit, iar localnicii au început să ţipe.

Kay Tiara, o locuitoare din Sumedang, a declarat pentru Reuters că a fost copleșită de panică pe măsură ce vântul se apropia de locuinţa ei.

„Tatăl meu stătea pe terasa noastră şi, deodată, a văzut obiecte din plastic zburând şi răsucindu-se în aer. La scurt timp după aceea, vântul puternic s-a apropiat de casa mea”, a spus Kay Tiara.

„Acoperişul casei mele a zburat imediat. Eu şi familia mea ne-am adăpostit în casă”, a adăugat aceasta.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite