Incident aviatic straniu. Două avioane, cu aceiași pasageri, accidente grave pe același aeroport, la doar câteva ore distanță VIDEO

0
Publicat:

Aeroportul Kikoboga s-a confruntat cu o situație fără precedent, cu două incidente grave care au implicat aceiași pasageri într-un interval de câteva ore.

Incidentul aviatic FOTO: X
Incidentul aviatic FOTO: X

Două accidente aviatice au avut loc  pe pista de aterizare Kikobaga din Parcul Național Mikumi din Tanzania. În primul incident, din dimineața de 28 noiembrie, a fost implicat un avion Embraer EMB-120 Brasilia al Unity Air Zanzibar (înmatriculat 5H-MJH), care transporta 30 de pasageri, doi piloți și un membru al echipajului de cabină din Zanzibar.

Avionul a întâmpinat dificultăți tehnice în timpul aterizării. "Mulțumită eforturilor piloților și ale oficialilor aeroportului, nu s-au înregistrat răniți. Toți pasagerii, piloții și membrul echipajului sunt în siguranță și își continuă programul turistic în cadrul parcului național", s-a transmis pe rețelele de socializare.

Cel de-al doilea incident din seara de 28 noiembrie a implicat un alt Embraer EMB-120ER Brasilia al Unity Air (înmatriculat 5H-FLM), care transporta 30 de pasageri - majoritatea turiști, doi piloți și doi membri ai echipajului de cabină cu destinația Zanzibar. Nu au fost raportate răniți, iar cauza accidentului este încă necunoscută.

Autoritatea pentru parcuri naționale din Tanzania (TANAPA), în colaborare cu Comitetul regional de apărare și securitate din Morogoro și cu părțile interesate din turism și aviație, lucrează pentru a aborda modificările planurilor de călătorie ale turiștilor afectați, pentru a reduce la minimum orice inconvenient. Se pare că zonele de decolare și aterizare de la Aeroportul Kikoboga nu sunt afectate, iar aeroportul continuă să funcționeze pentru zboruri și activități turistice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite