Incendiu violent la o fabrică de baterii de litiu în Coreea de Sud: 20 de corpuri umane, carbonizate, iar căutările continuă

0
Publicat:

Un incendiu violent a izbucnit luni, 24 iunie 2024, la o fabrică de baterii de litiu în Coreea de Sud. 20 de corpuri umane au fost carbonizate la locul incendiului.

Zeci de oameni într-un incendiu la o fabrică de baterii de litiu din Coreea de Sud. FOTO: Profimedia
Zeci de oameni într-un incendiu la o fabrică de baterii de litiu din Coreea de Sud. FOTO: Profimedia

Incendiul s-a declanşat într-o fabrică de baterii de litiu proprietate a fabricantului sus-coreean Aricell, la Hwaseong, la sud de Seul, informează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

Potrivit surselor citate, inițial, pompierii sosiţi la faţa locului au anunţat că o persoană a murit şi o alta a suferit arsuri grave, în timp ce alte 21 de persoane au fost date dispărute în incendiu, pentru ca la scurt timp să informeze că au găsit circa 20 de corpuri umane carbonizate la locul incendiului.

„Nu putem încă să pătrundem în interior şi să desfăşurăm operaţiuni de salvare. O vom face imediat ce vom reuşi să stingem incendiul. Douăzeci şi unu de muncitori sunt în prezent daţi dispăruţi. Sperăm să le dăm de urmă datorită contactelor furnizate de întreprindere”, a anunțat Kim Jin-young, un membru al echipelor de pompieri sosite la faţa locului, înainte de găsirea celorlalte victime umane.

Imagini difuzate de agenţia Yonhap arată nori de fum dens ridicându-se deasupra clădirii fabricii distruse de flăcări.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol le-a cerut autorităţilor locale să „mobilizeze tot personalul şi echipamentele disponibile pentru a se concentra pe căutarea şi salvarea persoanelor”. 

De asemenea, a atenţionat autorităţile că  trebui „să asigure securitatea pompierilor dată fiind rapiditatea cu care se propagă focul”.

Coreea de Sud este un important producător de baterii, inclusiv cele utilizate pentru vehiculele electrice.

Deocamdată, cauza incendiului rămâne necunoscută.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite