Coreea de Nord are un nou şef de Stat Major. Fostul şef al „armatei poporului coreean“ a fost executat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coreea de Nord are un nou şef de Stat Major, a anunţat duminică agenţia oficială KCNA, în contextul în care presa sud-coreeană relatează asupra execuţiei fostului şef al armatei regimului stalinist de la Phenian.

Ri Myong-su, fost ministru al Securităţii Poporului, a fost prezentat de KCNA ca „şef al Statului Major al armatei poporului coreean“, într-o informaţie legată de un exerciţiu militar condus de liderul nord-coreean Kim Jong-un, transmite agenţia de presă AFP, citată de Agerpres.

Ri Myong-su este menţionat şi într-o altă informaţie a KCNA despre exerciţii ale forţelor aeriene.

Potrivit presei sud-coreene, predecesorul său, Ri Yong-Gil, a fost executat la începutul lunii februarie pentru corupţie.

De la venirea la putere a lui Kim Jong-un, în 2011, au apărut tot mai multe informaţii legate de execuţiile ordonate de el. Anul trecut, în jurul datei de 30 aprilie, ministrul nord-coreean al Apărării de la acea vreme, Hyon Yong-chol, a fost executat folosindu-se un tun antiaerian, după ce a provocat iritarea lui Kim Jong-un întrucât adormise în timpul unui eveniment militar şi nu executase unele dispoziţii primite.

De la începutul acestui an, alţi 15 demnitari nord-coreeni ar fi fost executaţi, potrivit serviciilor de informaţii sud-coreene.

În 2013, Kim Jong-un a ordonat executarea unchiului său Jang Song-thaek (unul dintre mentorii săi), acuzat de trădare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite