În sudul Libanului, peste 20 de sate au fost lovite de forțele aeriene israeliene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre rachete a lovit o casă în care locuiau refugiații sirieni, relatează canalul de televiziune Al Jadeed.

Schimburi de tiruri de rachete la granița libaneză. Foto: Arhiva Adevărul
Schimburi de tiruri de rachete la granița libaneză. Foto: Arhiva Adevărul

Luptătorii forțelor aeriene israeliene au atacat sudul Libanului după un atac al miliției șiite Hezbollah pe Înălțimile Golan.

După cum a relatat canalul de televiziune Al Jadeed, peste 20 de așezări au fost lovite. Una dintre rachetele trase a lovit o casă cu trei etaje din satul Yater, unde locuiau refugiați sirieni, printre care au fost înregistrați mai mulți răniți. Raidul a provocat distrugeri în Beit Lifa, Kafra, Mirwahane și Al Quzakh din districtul de graniță Bint Jbeil.

Apărarea antiaeriană a miliției șiite a încercat să lovească unul dintre avioanele israeliene trăgând o rachetă sol-aer. Pe canalul de Telegram al Hezbollah a apărut un videoclip cu lansarea unei rachete către o țintă aeriană .

Forțele aeriene israeliene au efectuat raiduri adânc în Liban; au fost văzute pe cer deasupra zonelor Zahrani, Adlyun și Nusaria de lângă Saida (la 40 km de Beirut). Marți, avioane de luptă israeliene au survolat Beirut și Valea Bekaa din estul țării. Loviturile au fost efectuate asupra bazei militare Hezbollah din Aramt, la 20 km de graniță.

Artileria Forțelor de Apărare a Israelului a bombardat marți seara satul de graniță Ed-Duheira, trăgând 15 obuze. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite