Fundamentaliştii SIIS capturează alte patru oraşe din Irak şi-şi deschid drumul către Bagdad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruarea teroristă Statul Islamic în Irak şi Siria (SIIS), care a demarat în ultimele două săptămâni o puternică ofensivă asupra armatei irakiene, a reuşit să captureze alte patru mari oraşe din Irak, toate cu acces la o autostradă care le asigură cale directă către Bagdad. Unul  dintre oraşe se află la doar 100 de kilometri de capitală.

Forţele armate irakiene au confirmat căderea altor patru oraşe în mâinile fundamentaliştilor sunniţi, printre care şi un punct strategic de frontieră, transmite CNN. 

Sunniţii şi-au diversificat operaţiunile şi, pe lângă ofensiva puternică din nordul Irakului, unde au capturat trei mari oraşe în tot atâtea zile, ei se concetrează acum pe vestul Irakului, mai exact provincia Anbar - cea mai mare din ţară. Aici, ei au reuşit să obţină controlul asupra oraşelor Al-Qaim, Rawa, Ana şi Husaybah. 

Dintre acestea, cea mai importantă miză este Al-Qaim, care se află la graniţa cu Siria şi este cunoscut drept un bastion al SIIS. 

Toate cele patru oraşe sunt legate de o autostradă directă către Bagdad, iar căderea lor în mâinile teroriştilor sporesc acum temerile conform cărora militanţii ar putea demara în orice moment ofensiva asupra Bagdadului, cu atât mai mult cu cât unul dintre oraşe - Husaybah - see află la doar 100 de kilometri de capitală. 

[<a href="//storify.com/elenadumitru22/irak-din-nou-in-pragul-r-zboiului" target="_blank">View the story "Irak, din nou în pragul războiului" on Storify</a>]

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite