Fotografia impresionant─â a unui copil din Siria care credea c─â va fi ├«mpu┼čcat de obiectivul aparatului

0
0
Fetita din Siria care credea ca va fi impuscata de obiectivul unui aparat de fotografiat FOTO @Nadia AbuShaban
Copilul credea c─â obiectivul aparatului de fotografiat este o arm─â, a┼ča c─â s-a predat FOTO Nadia AbuShaban

O fotografie impresionant─â cu un copil din Siria a devenit viral pe internet. Atunci c├ónd i-a fost f─âcut─â poza, copilul a crezut c─â se afl─â fa┼ú─â ├«n fa┼ú─â cu o arm─â ┼či a ridicat m├óinile pentru a se preda.

Atunci c├ónd un fotograf a vrut s─â imortalizeze un copil ┬ádin Siria, acesta a crezut c─â se afl─â fa┼ú─â ├«n fa┼ú─â cu o arm─â ┼či a ridicat m├óinile, pentru a se preda. Imaginea a devenit viral pe re┼úelele sociale, utilizatorii fiind foarte impresiona┼úi de ravagiile pe care r─âzboiul civil ┼či organiza┼úia terorist─â Stat Islamic le-au f─âcut ├«n ┼úar─â.

Fotografa Nadia AbuShaban, o palestinian─â din Gaza, a ├«mp─ârt─â┼čit aceast─â imagine pe contul s─âu de Twitter, iar utilizatorii s-au declarat foarte impresiona┼úi. ÔÇ×Este at├ót de trist. Niciun copil nu merit─â a┼ča cevaÔÇť, spune un comentator.

Ini┼úial, pe internet, s-a vehiculat faptul c─â ├«n imagine este o feti┼ú─â. ┬á├Äns─â se pare c─â este vorba de un b─âie┼úel de 4 ani, care se nume┼čte Adi Hudea. El a fost fotografiat ├«n 2012 de fotojurnalistul turc┬áOsman Sa─č─▒rl─▒.

ÔÇ×Puii califatuluiÔÇť asist─â la decapit─âri ├«n Siria

Gruparea Stat Islamic (SI) a difuzat duminic─â o ├«nregistrare video care descrie decapitarea mai multor b─ârba┼úi ┼čii┼úi care au fost condu┼či la locul execu┼úiei de adolescen┼úi, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de agen┼úia UPI, ├«n pagina electronic─â.

OSDO sus┼úine c─â a primit o copie a acestei ├«nregistr─âri care a fost, de asemenea, postat─â pe re┼úelele de socializare. Imaginile prezint─â mai mul┼úi minori ├«narma┼úi, numi┼úi ÔÇ×Puii califatuluiÔÇť, care conduc nou─â b─ârba┼úi ┼čii┼úi ├«mbr─âca┼úi ├«n uniforme portocalii pe un c├ómp din Hama, ├«n Siria.

Dup─â ce se opresc, unul dintre b─âie┼úi ├«nm├óneaz─â cu┼úite unor militan┼úi SI masca┼úi, care decapiteaz─â fiecare prizonier ├«n parte. Unul dintre militan┼úii prezen┼úi ├«n ├«nregistrarea video ├«i nume┼čte pe b─ârba┼úi ÔÇ×necredincio┼či spurca┼úiÔÇť ┼či promite r─âzbunare pentru ÔÇ×ceea ce regimul a f─âcut ├«n anii '80 la HamaÔÇť, referitor la reprimarea brutal─â a revoltei Fr─â┼úiei Musulmane de c─âtre fostul pre┼čedinte sirian Hafez al-Assad ├«n februarie 1982.

├Änregistrarea video a ap─ârut la o s─âpt─âm├ón─â dup─â ce OSDO a anun┼úat c─â ├«ntre ├«nceputul anului ┼či 23 martie, SI a recrutat 400 de copii care s─â fac─â parte din ÔÇ×Ashbal al-KhilafahÔÇť (ÔÇ×Puii califatuluiÔÇť), noteaz─â Mediafax.

Folosind ma┼čini, bani ┼či arme pentru a-i atrage, recrutorii SI trimit minori care s─â prospecteze taberele unde se predau principiile sharia ┼či tacticile militare. OSDO subliniaz─â c─â ÔÇ×SI folose┼čte copii pentru a lucra ca spioni ┼či agen┼úi pentru a str├ónge informa┼úii ┼či ca gardieni ai posturilor lorÔÇť.

Organiza┼úia a str├óns dovezi despre ┼čase membri SI minori care au fost uci┼či ├«n timpul unor lupte la Kobani ├«mpotriva for┼úelor kurde, ├«n ianuarie.

De la declararea Califatului dup─â p─âtrunderea ├«n Irak din Siria anul trecut, gruparea SI a devenit cunoscut─â pentru decapit─âri publice ┼či alte execu┼úii brutale. OSDO estimeaz─â c─â ├«n perioada 28 februarie - 28 martie, gruparea a executat 61 de persoane, inclusiv 36 de civili acuza┼úi de ÔÇ×insultarea lui Allah, cooperarea cu for┼úele regimului, recrutarea de persoane pentru r─âpirea membrilor SI, homosexualitate ┼či spionajÔÇť.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite