FOTO Un obiect subacvatic misterios a fost pescuit din largul Croaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marea Adriatică Captură Encyclopaedia Brytannica
Marea Adriatică Captură Encyclopaedia Brytannica

Un pescador a scos din largul Croaţiei un obiect misterios de culoare portocalie. Supărat de pagubele suferite şi intrigat în acelaşi timp, căpitanul navei a căutat răspunsuri, acestea venind în scurt timp tocmai din Statele Unite.

La 6 ianuarie, un obiect misterios de culoare portocalie a fost adus la suprafaţă apei în partea sudică din largul Croaţiei. Plecând cu vasul său de pescuit în larg, Darko Kunac Bigava a lăsat plasele la o adâncime de 140 de metri şi s-a trezit cu ele parţial tăiate, dar şi cu o captură neobişnuită: un obiect de culoare portocalie în forma unui cub şi cu o greutate de 220 de kilograme.

Văzând pagubele suferite şi captura neobişnuită, Darko Kunac Bigava a rămas iritat şi intrigat în egală măsură. În căutarea unui răspuns la întrebările sale despre acest obiect şi unui proprietar pentru obţinerea unor eventuale despăgubiri, bărbatul s-a adresat site-ului Morski, specializat în actualitatea Mării Adriatice.

Obiect misterios gasit in largul Marii Adriatice FOTO Morski

Obiectul misterios pescuit din Marea Adriatică FOTO morski.hr

La câteva zile de la publicarea ştirii despre cubul din Marea Adriatică, Darko Kunac Bigava a fost contactat la bordul navei sale de reprezentanţi ai Marinei Americane, transmite presa croată, preluată de „Forbes“.

Un colet expediat de la un centru de cercetare NASA

Investigaţia jurnalistică a pornit de la un singur indiciu, şi anume de la etichetă, care prezenta doar urme de cifre şi litere. Coletul a fost transportat de compania de logistică DHL, fiind adus din statul american Mississippi, situat în sudul Statelor Unite. Mai exact, de la centrul spaţial John C. Stennis al NASA, agenţia spaţială americană.

Ajunşi pe această pistă, jurnaliştii de la morski.hr s-au întrebat ce legătură ar putea exista între un centru care se ocupă de spaţiu şi obiectul găsit în Marea Adriatică. La prima vedere, nu exista nicio legătură. Dar centrul spaţial găzduieşte Naval Oceanographic Office, un laborator de cercetare care furnizează informaţii despre mări Departamentului american al Apărării, explică „Forbes“.

Nava US Bruce Heezen

Deloc suprinzător, USNS Bruce C. Heezen, o navă de cercetare aparţinând Marinei Americane, este mobilizată în apropierea locului descoperirii obiectului.

Într-un final, s-a aflat că obiectul portocaliu face parte dintr-un sistem de geolocalizare subacvatică, scrie morski.hr.

Darko Kunac Bigava l-a restituit marinarilor de pe Bruce C. Heezen, potrivit „Vecernji List“.

La rândul ei, Marina Americană „a acceptat să ofere o despăgubire echitabilă“, relatează cotidianul croat.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite