Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împuşcat de două ori şi este în stare critică. Momentul în care se trage asupra lui VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Fostul premier japonez Shinzo Abe s-a prăbuşit după ce a fost împuşcat la un eveniment electoral din oraşul Nara, relatează BBC.

UPDATE După ce fostul prim-ministru Shinzo Abe a fost împuşcat mai devreme în cursul dimineţii în timp ce ţinea un discurs la un eveniment electoral, principalele formaţiuni politice din Japonia şi-au suspendat vineri campania în vederea alegerilor legislative de duminică, informează Reuters, dpa şi Kyodo.

UPDATE Fostul lider japonez Shinzo Abe este în stare critică, după ce a fost împuşcat vineri dimineaţă, a declarat premierul Fumio Kishida. El este supus unui tratament de urgenţă, a precizat Kishida, adăugând că medicii se luptă pentru a-i salva viaţa lui Shinzo Abe.

„O astfel de faptă este neiertat”, a continuat Fumio Kishida, referindu-se la cel care l-a împuşcat pe Abe.

Citeşte şi: Cine este atacatorul care l-a împuşcat pe fostul premier nipon Shinzo Abe. Şi-a confecţionat singur arma VIDEO

Ştirea iniţială:

Abe, în vârstă de 67 de ani, a fost împuşcat de două ori, iar al doilea foc de armă l-a atins în spate, făcându-l să cadă la pământ. Reuters relatează, citând TBS Television, că fostul premier a fost împuşcat în partea stângă a pieptului şi în gât.

Atacatorul său, un bărbat de 41 de ani, a fost arestat sub acuzaţia de tentativă de omor, conform agenţiei Kyodo.

Fostul guvernator Yoichi Masuzoe a transmis într-un tweet că Shinzo Abe se află în stop cardiorespirator, fiind transportat la spital,

Termenul este adesea folosit înainte ca un deces să fie confirmat oficial în Japonia, precizează BBC.

Shinzo Abe a îndeplinit două mandate ca prim-ministru, fiind cel mai longeviv premier al Japoniei, înainte de a demisiona în 2020, invocând probleme de sănătate.

Dar el a rămas o figură importantă a partidului de guvernământ, Partidul Liberal Democrat (LDP), controlând una dintre cele mai mari facţiuni ale sale, conform Reuters.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite