Fostul premier israelian Netanyahu a sugerat pe Facebook că Joe Biden a adormit în timpul întâlnirii cu prim-ministrul Israelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benjamin Netanyahu FOTO EPA-EFE
Benjamin Netanyahu FOTO EPA-EFE

Fostul premier israelian Netanyahu a sugerat într-un video publicat duminică pe Facebook că preşedintele american Joe Biden a adormit în timpul întâlnirii cu prim-ministrul Israelului Naftali Bennett care a avut loc luna trecută la Casa Albă, transmite Reuters.

O verificare efectuată anterior de Reuters a desfiinţat ideea că Biden a adormit, după ce utilizatorii mediei sociale au distribuit un clip în care aceştia afirmă că preşedintele moţăia în timpul discuţiei cu Bennett din Biroul Oval.

Potrivit unei verificări a faptelor de către Reuters, clipul ar fi fost modificat intenţionat pentru a induce în eroare privitorii. O versiune mai lungă a video-ului arată cum Biden îi răspunde lui Bennett.

Într-un video publicat de Netanyahu duminică pe pagina sa de Facebook, o voce afirmă: „Ştiţi, Bennett s-a întâlnit cu Biden”.

„Am auzit. Am auzit că Biden a fost foarte atent la această întâlnire. Şi-a coborât capul în semn de acord”, a replicat Netanyahu, lăsându-şi capul în joc, imitând o persoană care moţăie.

Netanyahu, în vîrstă de 71 şi lider al partidului de dreapta Likud, a fost în mare parte în acord cu politicile predecesorului republican al democratului Biden, Donald Trump.

Referirea lui Netanyahu la întâlnirea lui Biden cu premierul israelian a un mic fragment dintr-un video de 26 de minute la care a abordat o varietate de probleme politice. Referirea la Biden a atras atenţia website-urilor de ştiri israeliene, dintre care mai multe l-au acuzat că şi-a bătut joc de Biden.

Administraţia lui Netanyahu a fost înlocuită în iunie de un guvern de coaliţie condus de Bennett.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite