Femeia care nu i-a lăsat bacșiș coafezei pentru cele 7 ore de muncă, deși i-a plăcut rezultatul. „I-am dat banii și ea a început să-i numere“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie a stârnit valuri de reacții pe TikTok după ce a mărturisit că nu i-a dat bacșiș coafezei sale care a muncit șapte ore și jumătate ca să-i aranjeze părul, deși a recunoscut că a fost „cea mai bună coafeză" pe care a avut-o vreodată, potrivit businessinsider.com.

Justice, o TikToke-riță din SUA cunoscută sub pseudonimul @antidietpilot, a postat duminică, pe rețeaua socială, un videoclip în care a mărturisit că nu a adăugat nimic în plus la cei cei 350 de dolari pe care coafeza ei i-a cerut pentru a-i împleti părul.

„Este prima dată când nu am dat bacșiș pentru a-mi aranja părul. (...) Am fost cuprinsă de anxietate, mai ales când i-am dat banii și ea a început să-i numere", a spus Justice în postarea sa.

Ea a invocat o tendință care sugerează că oamenii s-au săturat să adauge bani în plus pe lângă costul efectiv al serviciilor și un subiect de dezbatere aprins, în condițiile în care costul vieții a crescut mult, iar lucrătorii se așteaptă ca salariile să le fie completate cu bacșișuri de la clienți.

Într-o postare anterioară, din decembrie, Justice a denunțat „cultura bacșișului", despre care a spus că „a scăpat de sub control".

„Câți oameni câștigă 40 de dolari pe oră?"

În recenta sa postarea despre coafeză, Justice a mărturisit că a considerat că nu era necesar un bacșiș, deoarece serviciul era oricum foarte scump: 46 de dolari pe oră, în condițiile în care, spune ea, coafeza nu a fost nevoită să facă naveta, pentru că lucra de acasă.

„Cred că este un preț foarte bun. Câți oameni câștigă 40 de dolari pe oră?", a explicat Justice.

Tânăra a precizat că a trebuit să plătească în numerar, ceea ce a fost „incomod" pentru ea, dar și că a trebuit să ajungă cu părul deja spălat, dat cu balsam și uscat cu uscătorul.

Multe coafeze se așteaptă bacșișuri de la cliente. FOTO Shutterstock
Multe coafeze se așteaptă bacșișuri de la cliente. FOTO Shutterstock

Justice spune însă că a fost foarte mulțumită de rezultat:

„A fost cea mai bună coafeză pe care am avut-o vreodată. Și cu siguranță mă voi întoarce la ea."

Tânăra e conștientă că oamenii cred că bacșișul este un mod de a spune mulțumesc, dar mărturisește că ea nu vede lucrurile așa.

„Pentru mine, a spune mulțumesc este modul în care spui mulțumesc. Să ajungi la timp la programare, să respecți spațiul în care te afli, să îi lași să facă fotografii cu munca lor după aceea și poate să le spui prietenilor tăi sau, dacă ești pe o rețea de socializare", a explicat ea. 

Tânăra spune că a fost mulțumită de rezultat, dar nu a lăsat bacșiș. FOTO TikTok @antidietpilot
Tânăra spune că a fost mulțumită de rezultat, dar nu a lăsat bacșiș. FOTO TikTok @antidietpilot

„Merita un bacșiș”

Cei care i-au urmărit postarea sa au avut păreri împărțite.

Unii i-au salutat atitudinea, spunând că bacșișul a fost cu siguranță inclus în costul serviciului. 

Alții au considerat însă că Justice a greșit.

Dai bacșiș pentru modul în care este serviciul/ Nu știi care sunt costurile ei", a scris un comentator.

„Merita un bacșiș", a spus altul.

„Nu fi surprinsă dacă este ocupată când încerci să faci o nouă rezervare”

 Au fost și voci care au catalogat drept o „nebunie" să nu dai bacșiș cuiva care a lucrat timp de  șapte ore și jumătate:

„Nu fi surprinsă dacă este ocupată când încerci să faci o nouă rezervare - eu aș fi".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite