Elveția a invitat China la un summit de pace pentru Ucraina

0
Publicat:

Elveţia a invitat China la un summit al păcii pentru a se ajunge la o soluţie în problema războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, relatează agenția de presă DPA, citată de Agerpres.

Ignazio Cassis, ministrul de Externe al Elveției FOTO EPA-EFE
Ignazio Cassis, ministrul de Externe al Elveției FOTO EPA-EFE

Cu toate acestea, ministrul elveţian al Afacerilor Externe, Ignazio Cassis, a declarat miercuri, la Beijing, că nu se aşteaptă la un răspuns imediat.

Ministrul de Externe al ţării neutre din Alpi a efectuat o vizită de două zile la Beijing, unde a avut o întrevedere cu omologul său chinez Wang Yi. „Care va fi răspunsul chinez? Vom vedea”, a declarat Ignazio Cassis.

Preşedinta Elveţiei, Viola Amherd, a anunţat anterior, după o întrevedere cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, că intenţionează să organizeze un summit de pace pentru Ucraina.

Ignazio Cassis a menţionat că momentul şi locul organizării discuţiilor încă nu au fost fixate. El a mai susținut că o adevărată soluţie de pace nu este posibilă fără implicarea Rusiei.

Şeful diplomaţiei elveţiene a subliniat că speră la ajutorul Chinei, în condiţiile în care această ţară are o mare influenţă asupra regimului de la Moscova. „Nu trebuie să pierdem nicio clipă”, a adăugat ministrul elveţian.

În schimb, Ministerul chinez de Externe pare că a refuzat invitația Elveției, susținând miercuri că va folosi propriile metode pentru avansarea negocierilor de pace în cazul Ucrainei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite