Efectele încălzirii globale: meteorologii australieni au fost nevoiţi să introducă o nouă culoare pe harta temperaturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meteorologii au introdus culoarea mov aprins pe harta temperaturilor FOTO BOM
Meteorologii au introdus culoarea mov aprins pe harta temperaturilor FOTO BOM

Din cauza caniculei din Australia, meteorologii au fost nevoiţi să introducă o nouă culoare pe harta temperaturilor. Recent, pe micul continent s-au înregistrat 50,7 grade Celsius, temperatură care, spun meteorologii, va fi depăşită lunea viitoare, când termometrele vor arăta 52 grade Celsius.

Încălzirea globală va face ca australienii să simtă pe pielea lor ce înseamnă 52 grade Celsius, aşa că meteorologii au introdus o nouă culoare pe harta temperaturilor – mov aprins -, care va corespunde temperaturilor care depăşesc 50 grade Celsius.

Săptămâna acesta, autorităţile australiene au înregistrat una dintre cele mai încinse zile din ultimii 40 de ani. Astfel, s-a depăşit recordul stabilit în urmă cu patru decenii, de 40 de grade, luni termometrele arătând o temperatură medie de 40,3 grade.

„Am avut parte de recorduri de temperatură în toate teritoriile în cursul zilei de luni”, a declarat Aaron Coutts – Smith, angajat al institului australian de meteorologie. Temperaturile ridicate au dus la izbucnirea unor incendii puternice în Tasmania, relatează cotidianul britanic „The Guardian”.

În ultimul deceniu, au avut loc fenomene meteo excepţionale pe tot globul. În 2003, 40.000 de oameni au murit din cauza temperaturilor ridicate. În 2010, căldura le-a adus pieirea a 50.000 de ruşi şi a distrus recolte în valoare de 15 miliarde de dolari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite