VIDEO Incendiile de vegetaţie fac ravagii în Tasmania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiile de vegetaţie de pe insula australiană Tasmania au dus la sinistrarea a mii de oameni şi au distrus cel puţin 100 de locuinţe, transmite BBC. Cea mai mare parte a Australiei trece printr-un val de caniculă,, iar temperaturile în capitala Tasmaniei, Hobart, au atins un nivel record de 41C.

Unii oameni s-au refugiat pe plajă în Peninsula Tasmană, care este izolată. O flotilă a adus rezerve de alimente şi sute de oameni au fost evacuaţi pe mare. Circa 40 de incendii separate fac ravagii pe insulă , patru dintre ele fiind sub control.„Tot ce am putut face a fost să mă urc în maşină şi să plec din calea pericolului. Totul era înconjurat de flăcări, ca într-un film”, a declarat un locuitor din Tasmania. Principala şosea către Peninsula Tasmană, la sud-est de capitala Hobart, este blocată şi mii de oameni, mulţi dintre ei turişti sunt blocaţi la Port Arthur, un loc cu valoare istorică. 

Mari regiuni din sud-estul Australiei suferă din cauza condiţiilor meteorologice extreme, cele mai rele de după dezastrul din Sâmbăta Neagră, de acum patru ani, când 173 de oameni din statul Victoria şi-au pierdut viaţa. Este vorba de o combinaţie dintre valul de căldură, vântul puternic şi seceta, iar Tasmania este cel mai greu lovită. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite