Două avioane s-au ciocnit pe aeroportul din Tokyo. Nu s-au înregistrat victime, mai multe zboruri au fost amânate

0
Publicat:

Mai multe zboruri au fost întârziate sâmbătă pe aeroportul Haneda din Tokyo, după ce două avioane s-au ciocnit la sol în apropierea unei căi de rulare, a informat postul public NHK, citând Ministerul Transporturilor din Japonia.

Avionul avariat la o aripă FOTO Twitter Reuters
Avionul avariat la o aripă FOTO Twitter Reuters

Nu au fost răniți, au declarat NHK și una dintre companiile aeriene, dar incidentul a dus la închiderea uneia dintre cele patru piste de la aeroport începând cu ora 11 dimineața, relatează Reuters.

Cele două aeronave implicate în coliziune aparțineau companiilor Eva Airways din Taiwan și Thai Airways. Conform informațiilor furnizate de sursa citată, o parte din aripa avionului Thai Airways a fost ruptă în urma impactului, iar fragmente ale acesteia erau vizibile în apropierea pistei. Cu toate acestea, nicio persoană aflată la bordul celor două avioane nu a suferit răni, conform informațiilor transmise de NHK și de una dintre companiile aeriene implicate.

Thai Airways a declarat că zborul său cu destinația Bangkok se afla pe o cale de rulare pregătindu-se pentru decolare, când o aripă - o parte din vârful aripii drepte a avionului - s-a ciocnit de spatele unui avion Eva care se afla și el pe o cale de rulare.

Ciocnirea a deteriorat aripa avionului thailandez, lucru care a condus la imposibilitatea de a opera zborul, a spus compania aeriană. Aeronava Airbus (AIR.PA) A330 transporta 250 de pasageri și 14 membri ai echipajului. În urma incidentului, una dintre cele patru piste de pe aeroportul Haneda a fost închisă temporar. Thai Airways a declarat că Autoritatea Aviației Civile din Japonia investighează incidentul.

Incident similar la Suceava

La jumătatea lunii martie 2023, un incident șocant s-a petrecut pe pista Aeroportului Internațional ”Ștefan cel Mare ” din Suceava. Două avioane Wizz Air s-au ciocnit, iar ambele zboruri au fost amânate. Astfel, pasagerii care plecau spre Dortmund și Bergamo au rămas la sol.

Conform 7iasi.ro, avionul de Bergamo era parcat, în vreme ce aeronava care urma să plece spre Dortmund era deja în deplasare.

Din primele informații, cele două avioane au aripile secționate, cursa Wizz Air spre Dortmund are aripa principală stângă lovită, iar cursa spre Bergamo si aripa dreaptă. Aeronava ce urma să plece la Dortmund a lovit-o pe cea care trebuia să decoleze spre Bergamo. 

Cele două avioane aveau pasageri la bord când s-au lovit pe Aeroportul din Suceava, ambele aparținând companiei WizzAir.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite