Dorinţa dictatorului Kim Jong-un: să scape Coreea de Nord de foame în 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Jonh-un
Kim Jonh-un

Liderul nord-coreean a spus că economia aflată în colaps va fi prioritatea naţională în 2022 şi că ţara se confruntă cu o „mare luptă pe viaţă şi pe moarte”.

Kim a avut un discurs la sfârşitul unei întâlniri cheie a partidului de guvernământ, care a coincis şi cu aniversarea a 10 ani de când a venit la putere.

O blocadă auto-impusă odată cu criza coronavirus a dus în Coreea de Nord la o penurie de alimente.  

Kim Jong-un a spus că sarcina principală este dezvoltarea şi îmbunătăţirea standardelor de viaţă ale oamenilor.

El a admis „situaţia dură” din 2021 şi şi-a stabilit „o sarcină importantă pentru a face progrese radicale în rezolvarea problemei hranei, îmbrăcămintei şi locuinţelor pentru oameni”, a anunţat agenţia oficială de ştiri nord-coreeană (KCNA), citată de BBC.

Kim a spus că lupta împotriva pandemiei este unul dintre obiectivele principale pentru anul următor: „Eforturile de prevenire a epidemiei ar trebui să devină o prioritate de vârf în activitatea de stat”.

Însă a mai menţionat şi că Phenianul va continua să-şi consolideze capacităţile de apărare, din cauza unui mediu militar din ce în ce mai instabil din peninsula coreeană.

Kim Jong-un a vorbit vineri, la sfârşitul celei de-a patra reuniunii plenare a partidului, care a început luni.

La începutul acestui an, au existat mai multe rapoate conform cărora oamenii din Coreea de Nord suferă de foame. Graniţele ţării au fost închise din ianuarie 2020 pentru a preveni răspândirea Covid-19 din China.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite