Cum să faci bani de pe urma isteriei zombi

0
0
Antrenamente anti-zombi
Antrenamente anti-zombi

Economia zombi, alimentată de cei care se pregătesc de o invazie a morţilor vii, aduce miliarde de dolari. Politicienii le dau şi ei apă la moară naivilor.

Zombii nu sunt reali, dar acest fapt nu se aplică şi în cazul armatei de antreprenori şi afacerişti care au descoperit oportunitatea de a face bani exploatând interesul creat în jurul ideii de „morţi vii“, notează CNN. Cifra de afaceri a „industriei zombi“ se ridica, numai până în 2011, la peste cinci miliarde de dolari.

În statul american Montana o echipă de zece fierari fac săbii destinate luptelor cu zombie. Zombie Tools oferă o selecţie de lame cu preţuri între  235 de dolari şi 450 de dolari. Sunt realizate aproximativ 150 de săbii pe lună, multe fiind exportate în Europa şi Asia. Cum armele sunt nelipsite din filmele cu zombie, producătorul de arme Iver Johnson vinde acum şi pistoale al căror design este inspirat din serialele cu zombi, modele Eagle LR 45 ACP.

 Dacă ai o armă îţi trebuie şi muniţie. Producătorul de muniţie Hornady dezvoltă şi o marcă destinată acestei categorii de cumpărători, Zombie Max, „special conceput pentru a vaporiza un zombie“. Compania de cuţite United Cutlery din Moultrie, Georgia, oferă o alternativă mai silenţioasă la armele de foc: cuţite pentru aruncat la ţintă. Mai exact, un set de 12 cuţite şi o ţintă cu imaginea unui cap de zombie, care costă 49 de dolari. Montie Roland, preşedintele Montie Geat, susţine că a vândut 600 de praştii anti-zombie anul trecut, preţul fiecăreia fiind de 135 de dolari.O companie din Somerville Massachusetts, Zombie SAK (acronim pentru Survival Assistance Kit - kit de supravieţuire), vinde mai multe tipuri de genţi menite să asigure supravieţuirea posesorului sub anarhia zombilor. Genţile conţin sticle cu apă, medicamente şi topoare.

În statele Oregon şi Nevada, antreprenori inventivi au deschis tabere unde se fac antrenamente anti-zombi, care costă câteva sute de dolari. Cursanţii se luptă cu antrenori deghizaţi în zombi şi învaţă să folosească arme care le-ar putea salva viaţa .
 
POLITICIENI CARE DAU APĂ LA MOARĂ

Această industrie este susţinută şi de declaraţiile anumitor politicieni. Pat Martin, membru al Parlamentului canadian, a ridicat tema invaziei zombie într-un discurs susţinut în faţa colegilor. El s-a adresat direct ministrului de Externe, John Baird, care l-a asigurat ca „aşa ceva nu se va întâmpla niciodată“.

 Şi ministrul Apărării din Marea Britanie a fost nevoit să răspundă unei întrebări de genul cum vor reacţiona autorităţile în eventualitatea unui atac zombie. Iar răspunsul a fost că în cazul unui eveniment apocaliptic cum ar fi o invazie zombi, autorităţile civile vor primi sprijin din partea armatei britanice, dar armata nu va prelua controlul ţării. Ali Khan, director al Centrelor pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor, care ţine de Biroul Pregătirii şi Răspunsului în chestiuni de Sănătate Publică, medic epidemiolog, a postat sfaturi practice despre cum se poate pregăti oricine în caz că morţii vii ies pe stradă.

Maşinile anti-zombi

Constructorul sud-corean de maşini Hyunday se pare că este fan al serialului „The Walking Dead“. După conceptul Hyundai Elantra ZE (Zombie Edition), au scos pe piaţă un SUV Hyunday Santa Fe transformat într-o maşină de luptă cu hoardele de zombie. Creatorul conceptului este Anson Kuo, iar modelul va fi construit de Galpin Auto Sports.

zombi

Maşina este echipată în aşa fel încât să decapiteze şi să mutileze cât mai mulţi „morţi vii“ cu putinţă. Are o armură impresionantă, toată suprafaţa fiind protejată de o platoşă de oţel, grilaj frontal cu zimţi, dar şi două drujbe ataşate la capetele de bară din faţă.

Dacă primul model avea amplasată o singură mitralieră de calibrul 50, este montată pe plafon plus alte două puşti de asalt pe capotă, Santa Fe  are trei mitraliere, plus o arbaletă automată. Când se termină muniţia, cei din interior pot să se apere cu ajutorul unei săbii de samurai şi al unei bâte cu cuie. Sistemul de evacuare este deosebit de silenţios, pentru a nu atrage atenţia „morţilor vii“. Din păcate, nu va fi produs în masă, prin urmare cei care aşteaptă apocalipsa trebuie să se bazeze deocamdată pe armele anti-zombi.
 

santa fe zombi
În lume


Ultimele știri
Cele mai citite