UPDATE Un medic arădean a fost ridicat de procurori din sala de naşteri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Matern din Arad FOTO arhivă
Spitalul Matern din Arad FOTO arhivă

Procurorii arădeni au descins în noaptea de marţi la Secţia Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, de unde au ridicat un medic şi l-au dus la audieri.

UPDATE 19:00 Doctoriţa va fi cercetată în stare de libertate. Instanţa a respins cererea de arestare preventivă formulată de procurori.

UPDATE 12:00 Reprezentanţii Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au trimis un comunicat de presă, în care se arată că:

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, reţinerea în data de 30.10.2013, a învinuitei Argintaru Liţa cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită. Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că: În seara zilei de 29.10.2013, învinuita Argintaru Liţa, medic ginecolog în cadrul secţiei de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean a pretins şi primit de la denunţătorul H.C. suma de 1000 de lei în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu. În fapt, învinuita Argintaru Liţa, a condiţionat efectuarea actului medical contra sumei sus menţionate. În calitate de medic de gardă, aceasta a refuzat să efectueze o operaţie cezariană, cu toate că starea de sănatate a pacientei impunea această intervenţie. În urma primirii sumei de bani de la denunţător (soţul pacientei), aceasta a fost de acord să efectueze intervenţia chirurgucală, organele de anchetă intervenind numai după finalizarea operaţiei. Pe numele învinuitei Argintaru Liţa a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore”

Din primele informaţii reiese că la spital s-au prezentat şapte anchetatori, i-au spus portarului să nu pună mâna pe telefon şi au mers direct la sala de naşteri. Acolo, au percheziţionat pe toată lumea, dr. L. A. fiind ridicat şi dus la audieri. În tot acest timp, unul dintre anchetatori a rămas jos, să supravegheze maşina medicului de gardă.

Procurorul Codrin Gavra, şeful secţiei penale a Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, a declarat pentru www.newsar.ro că denunţul a fost făcut la numărul 112 de soţul unei femei care a născut azi-noapte la Matern. Bărbatul a cerut ajutorul oamenilor legii după ce, susţine acesta, i s-ar fi pretins suma de 1000 pentru efectuarea unei operaţii de cezariană.

„Am constituit o echipă şi ne-am deplasat la faţa locului, dar nu am intervenit decât după efectuarea operaţiei, pentru a nu pune în pericol viaţa mamei şi a copilului”, a declarat Codrin Gavra. 

Procurorul a declarat că suma de 1000 de lei nu a fost găsită iar medicul neagă că ar fi primit banii. „Medicul a fost reţinut pentru 24 de ore şi dus la audieri”, a mai precizat Codrin Gavra.

Vă mai recomandăm: FOTO VIDEO  Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, directorul Spitalului Judeţean Slatina şi cele două cadre medicale au scăpat de arest

Medic ginecolog din Craiova, reţinut pentru mită. Cerea şpagă pentru avorturi

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite