Coreea de Nord interzice tunsoarea „cocoșului” și haine popularizate de fiica lui Kim Jong Un

0
Publicat:

Coreea de Nord a interzis locuitorilor să adopte tunsoarea și hainele inspirate de fiica lui Kim Jong Un, considerându-le „antisocialiste” și dăunătoare sistemului. Autoritățile au declarat că încălcarea acestei interdicții va atrage pedepse severe, inclusiv muncă forțată sau închisoare.

Coreea de Nord interzice tunsoarea „cocoșului” - Foto Pixabay
Coreea de Nord interzice tunsoarea „cocoșului” - Foto Pixabay

Într-o videoconferință recentă, autoritățile nord-coreene au descris coafura „cocoș” și hainele „care arată pielea” drept „fenomene antisocialiste” care „subminează sistemul” și „trebuie eradicate”. Cei care nu respectă această dispoziție riscă pedepse de până la șase luni într-un lagăr de muncă sau chiar închisoare, iar persoanele cu coafura interzisă vor fi tunse, transmite postul de radio american Radio Free Asia (RFA), conform News.ro.

Tunsoarea „cocoșului” implică prinderea părului în partea superioară a capului, lăsând o şuviţă lungă să cadă pe frunte. Moda a fost introdusă în Coreea de Nord de Hyon Song Wol, fosta cântăreață devenită consilieră a lui Kim Jong Un. Această coafură a fost ulterior adoptată și de Ri Sol Ju și Kim Ju Ae, soția și fiica liderului.

Kim Ju Ae, cu vârste între 10 și 12 ani, a fost văzută în luna mai purtând o bluză cu mâneci transparente. Această modă a câștigat popularitate printre tinerii nord-coreeni, dar autoritățile nord-coreene o consideră ca având „un impact negativ asupra societății”, conform RFA.

În 2023, Phenianul a interzis numele Kim Ju Ae pentru copii, deoarece ar putea sugera o succesiune la conducerea țării, potrivit serviciilor de informații sud-coreene. De asemenea, nord-coreenii nu au voie să poarte trench-uri de piele, un articol de îmbrăcăminte exclusiv pentru Kim Jong Un.

Coreea de Nord este considerată unul dintre cele mai represive regimuri din lume de către ONG-ul Human Rights Watch, care notează că drepturile și libertățile fundamentale sunt complet negate, iar presa independentă, organizațiile societății civile și sindicatele sunt interzise.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite