Cel puţin zece imigranţi găsiţi morţi pe mare, în largul coastelor libiene. Aproape 4.500 de persoane au fost salvate numai în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe nave care aparţin Pazei de Coastă şi Marinei italiene, dar şi vase comerciale au salvat duminică sute de imigranţi de la bordul a 16 ambarcaţiuni şi au recuperat cel puţin zece cadavre în largul coastelor libiene, la doar o zi de când fuseseră salvate alte 3.960 de persoane din larg, potrivit Associated Press.

Trupurile au fost găsite în timpul a trei operaţiuni de salvare, în largul coastelor Libiei, potrivit Pazei de Coastă.  

În cadrul unei operaţiuni de salvare, un cargo a găsit cadavrele 105 supravieţuitori în apele de la nord de Tripoli, dar şi trei cadavre. În altă operaţiune de salvare, imigranţi aflaţi la bordul unei bărci pneumatice cu motor care se dezumfla, au fost văzuţi de un elicopter al Marinei italiene. 

O navă din cadrul Marinei italiene a salvat în alte două operaţiuni aproape 400 de persoane, inclusiv 16 minori. Imigranţii se  aflau la bordul unei ambarcaţiuni de pescuit din „flota„ traficanţilor.

Operaţiunile au avut loc după ce 3.960 de imigranţi clandestini au fost salvaţi de la bordul unor ambarcaţiuni numai sâmbătă. Cei mai mulţi dintre imigranţi erau conduşi în porturi din sudul Italiei.

O navă franceză de patrulare a salvat sâmbătă 217 imigranţi de la bordul a trei bărci de cauciuc cu motor şi a reţinut doi presupuşi traficanţi, după care i-a predat pe toţi autorităţilor italiene.

Ministerul francez al Apărării a anunţat marţi trimiterea navei de Commandant Birot în vederea consolidării dispozitivului creat cu scopul de a face faţă valului de ambarcaţiuni cu imigranţi clandestini. La bordul navei s-a îmbarcat material medical şi sanitar.

Un număr-record de 280.000 de treceri ilegale ale frontierei au fost înregistrate anul trecut pe teritoriul celor 28 de state membre UE, potrivit Agenţiei europene pentru supravegherea frontierelor Frontex.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite