Franța suspendă sprijinul financiar pentru Burkina Faso

0
Publicat:

Burkina Faso și Mali și-au exprimat solidaritatea cu poporul din Niger într-o declarație din 31 iulie și au condamnat impunerea de sancțiuni ECOWAS împotriva Niamey.

steag franta

Franța a decis să suspende finanțarea și asistența pentru dezvoltare pentru Burkina Faso din cauza sprijinului acestei țări africane pentru rebelii din Niger. Mesajul corespunzător este postat pe site-ul Ministerului de Externe francez.

Franța suspendă până la noi ordine toate operațiunile sale de asistență pentru dezvoltare și sprijin bugetar pentru Burkina Faso”, se arată în text.

La 31 iulie, guvernele Burkina Faso și Mali, într-o declarație, și-au exprimat solidaritatea cu poporul din Niger și au condamnat impunerea de sancțiuni de către Comunitatea Economică a Țărilor din Africa de Vest (ECOWAS) împotriva Niamey, afirmând că astfel de măsuri nu fac decât să „exacerbeze suferința poporului și amenință spiritul panafricanismului”. 

Ambele state au avertizat că vor considera orice intervenție militară în Niger drept o declarație de război împotriva lor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite