Șase persoane au murit şi opt au fost înjunghiate în timpul unui atac într-un mall din Sydney VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UPDATE

Şase persoane au fost ucise şi alte opt înjunghiate grav de un bărbat care i-a atacat pe oameni, sâmbătă, cu un cuţit într-un mall din Sydney.

Martorii spun că bărbatul brunet și bărbos, care purta un tricou al echipei Kangaroos ARL, pur şi simplu s-a dezlănţuit în Westfield Bondi Junction, urmărind şi atacând cu un cuţit mare persoanele aflate în mall, înainte de a fi împușcat mortal de poliție, potrivit DailyMail.

Printre cei ucişi se numără și o femeie în vârstă de 38 de ani, care și-a aruncat bebeluşul de doar nouă luni, şi el înjunghiat, către un trecător, în încercarea de a-i salva viața. Se pare că bebelușul este supus unei intervenții chirurgicale, dar mama, transportată şi ea în stare gravă la spital, a murit din cauza rănilor suferite.

O anagajată din Westfield a declarat că a văzut-o pe femeia înjunghiată țipând și încercând să fugă cu bebeluşul ei. „Țipa foarte, foarte tare. Alerga de colo-colo, fără să știe ce să facă. Apoi s-a întors la cărucior și şi-a luat copilul în brațe, iar spatele ei era plin de sânge. Țipătul a fost de neuitat... A fost cel mai înfricoșător lucru pe care l-am văzut vreodată”.

 „Şi copilul şi mama au fost înjunghiaţi. Mama a venit cu copilul și l-a aruncat spre mine. Eu am ajutat doar ținând copilul în brațe și încercând să îi opresc sângerarea. A fost cumplit... O mulțime de sânge pe podea... Sper că bebelușul este bine”, a declarat pentru Nine News cel care, practic, a salvat viaţa bebeluşului.

Se crede că mama și bebelușul ei au fost primele victime ale atacatorului.

Poliția spune că pe camerele se supraveghere au fost surprinse primele imagini cu atacatorul la ora 15:00. El a intrat în mall, apoi a plecat şi s-a întors, la 15.20, înarmat cu un cuţit, după care a urmat un adevărat măcel.

Ulterior, au apărut detalii despre curajul unei femei inspector de poliție, care l-a atacat de una singură pe bărbatul care deja înjunghiase mai multe persoane și l-a împușcat mortal. Apoi, în aşteptarea forţelor de ordine care tocmai pătrundeau în incinta mall-ului, a început să îi facă manevre de resuscitare cardio-respiratorie uneia dintre victimele căzute în apropierea sa.

Poliția din New South Wales a declarat că ofițerul era atașat la Comandamentul zonei de poliție din suburbiile de est şi că, în momentul în care bărbatul înarmat cu cuţit s-a năpustit asupra sa, aceasta l-a împuşcat mortal.

 „Ofițerul a intrat singur în scenă, înainte de sosirea restului forțelor de ordine. Ea l-a confruntat pe agresor, care ajunsese în acel moment la nivelul cinci. În timp ce ea a continuat să meargă rapid în spatele lui, pentru a-l ajunge din urmă, el s-a întors cu fața la ea și a ridicat un cuțit. Ofiţerul a descărcat o armă de foc și atacatorul este acum mort”, a declarat comisarul adjunct al poliției din New South Wales, Anthony Cooke.

Imaginile descrise de martori oculari sunt cumplite. Deşi nu se cunoaşte cu exactitate motivul atacului, comisarul Anthony Cooke a declarat că, după cum s-a comportat, bărbatul avea ca scop să rănească cât mai multe persoane. „În timp ce se deplasa prin centrul comercial, a atacat aproximativ nouă persoane și le-a provocat răni, înjunghiindu-le cu o armă pe care o avea asupra sa”, a mai spus el.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Ambulanței NSW a declarat că 40 de echipaje au fost trimise pentru a ajuta la fața locului. „Ambulanța NSW a ajutat la transportarea a opt pacienți la diferite unități spitalicești din Sydney și a evaluat șase prăniți la fața locului”, a precizat acesta.

Poliția face acum cercetări pentru a-l identifica pe atacator şi a stabili motivul care l-a determinat pe acesta să atace atâţia oameni.

Ştirea iniţială

Din primele informaţii, cel puțin patru persoane au murit şi alte câteva sute au fost evacuate, sâmbătă, dintr-un centru comercial din Sydney, după atacul unui bărbat înarmat cu un cuţit, informează The Guardian.

Poliţia din statul New South Wales a anunţat că operaţiunea este în curs şi a menţionat că serviciile de urgenţă au ajuns la faţa locului după ce au fost anunţate că un bărbat înarmat cu un cuţit a înjunghiat mai multe persoane.

Doi martori au declarat pentru Reuters că au auzit împuşcături. Unul dintre ei a spus că, înainte de a fugi să se adăpostească într-un magazin de bijuterii, a văzut o femeie care zăcea la pământ. 

„A fost înspăimântător, a fost chinuitor... Eram ghemuiți într-un magazin cu alte sute de oameni”, a povestit Brendan Blomeley, care se afla cu cei doi copii ai săi în mall în momentul producerii atacului.

Centrul este în izolare, iar cumpărătorii care se ascunseseră în magazine continuă să iasă din magazine, în timp ce echipele de intervenție tactică cercetează mall-ul.

În mai multe postări pe social media pot fi văzute mulţimi de oameni părăsind în grabă mall-ul şi maşini de poliţie şi ambulanţe îndreptându-se în viteză spre locul incidentului.

Poliția a declarat că un bărbat a fost împușcat la locul atacului. Nu se știe dacă bilanțul de patru morți îl include și pe atacator şi nici motivul atacului nu a fost încă stabilit.

Autoritățile le spun oamenilor să evite zona, întrucât străzile sunt pline de ambulanțe și vehicule de poliție.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite