Al-Assad măreşte salariile militariilor pentru a împiedica o eventuală lovitură de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele sirian la comemorarea a 38 de ani de la războiul cu Israelul din 6 octombrie 1973
Preşedintele sirian la comemorarea a 38 de ani de la războiul cu Israelul din 6 octombrie 1973

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a anunţat că personalul militar şi civil din structurile Armatei va primi măriri de salariu, anunţă agenţia de presă AFP. Liderul de la Damasc doreşte să îşi protejeze forţele loialiste de criza economică care a lovit ţara de la începutul războiului civil.

Este a doua oară de la începutul revoltelor, în martie 2011, când preşedintele propune o asemenea măsură, care include şi mărirea pensiilor. Conform decretului, soldaţii şi personalul civil vor primi o mărire de 40% în prima lună, şi ulterior încă 20% în luna următoare.

Cele 27 de luni de la izbucnirea conflictului au dus la o scădere de 300% a valorii lirei siriene faţă de dolar, aruncând în aer preţurile produselor de import şi diminuând puterea de cumpărare şi standardul de viaţă a celor care trăiesc pe baza unui venit fix.

Ştirea apare la numai două zile după ce puterile occidentale încearcă aparent să încurajeze o lovitură de stat împotriva lui Assad, promiţându-le generalilor săi loiali că vor fi incluşi în noua guvernare a Siriei, conform publicaţiei The Times.

Ziarul a publicat o propunere a liderilor mondiali stabilită în timpul Summitului G-8, de a oferi protecţie personalului militar cu rang înalt în Armata Siriei, precum şi a altor oficiali din forţele de securitate şi guvern, după căderea lui Assad. Aparent, liderii G-8 încearcă să îi încurajeze pe loialiştii lui Assad, care „ştiu în inimile lor“ că este timpul ca el să plece, că o Siria post-Assad nu va cădea pradă haosului, după cum a declarat premierul britanic David Cameron la finalul summitului.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite