Un Boeing 737 Max 8 a căzut în gol peste 7.000 de metri: 17 oameni au ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un zbor Korean Air cu destinația Taiwan a trebuit să se întoarcă după ce a fost detectată o defecțiune la presurizare. Datele de zbor arată că avionul a coborât peste 7,6 km într-o perioada de circa cinci minute, la scurt timp după decolare.

foto Avion Boeing 737 Max 8
Avion Boeing 737 Max 8, la fel ca cel Koren Air

Avionul Boeing 737 Max 8 a decolat de pe Aeroportul Internațional Incheon sâmbătă la ora locală 16:45, a anunțat agenția de presă Yonhap, citată de Business Insider.

O defecțiune de presurizare a fost detectată în timp ce avionul survola insula Jeju din sudul Coreei de Sud, conform Yonhap.

La aproximativ 30 de minute după decolare, avionul a început să coboare brusc, coborând aproape 7,62 de km în cinci minute, potrivit datelor furnizate de FlightRadar24.

Aceasta este o procedură obișnuită atunci când sunt detectate probleme de presurizare pentru a evita rănirea suplimentară a pasagerilor și a echipajului din cauza lipsei de oxigen și a altor riscuri la altitudinile obișnuite de croazieră.

Videoclipurile de pe rețelele sociale arată avionul tremurând și măștile de oxigen atârnând din tavan.

Agenția de știri Yonhap, citând informații de la Ministerul Teritoriului, Infrastructurii și Transporturilor, a raportat că 15 pasageri hiperventilau și sufereau de dureri de timpan atunci când avionul a coborât.

„Cooperăm pe deplin cu toate autoritățile relevante pentru a investiga circumstanțele incidentului”, a declarat un purtător de cuvânt al Korean Air pentru Business Insider.

Purtătorul de cuvânt a declarat că 17 pasageri au fost evaluați la unități medicale și au fost externați fără răni grave.

Aeronava are puțin sub cinci ani și a fost livrată Korean Air în iulie 2022, conform Plane Spotters Net.

Angajamentul nostru față de siguranța și bunăstarea pasagerilor și echipajului nostru rămâne neschimbat. Ne cerem scuze tuturor celor afectați de acest incident”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Pasagerii din avionul afectat au ajuns duminică în siguranță pe Aeroportul Internațional Taichung cu un alt zbor, a relatat Taipei Times.

O săptămână de haos aviatic

Știrea Korean Air vine după o săptămână în care mai multe avioane au fost nevoite să aterizeze de urgență din diverse motive.

Joi, un avion Malaysia Airlines a fost nevoit să facă cale întoarsă și să se întoarcă la Hyderabad, în India. O înregistrare video a arătat motorul acestuia în flăcări, cu scântei zburând în spatele său.

De asemenea, joi, un zbor United Airlines din Connecticut către Colorado a fost întrerupt după ce o bucată din capacul motorului a căzut în timpul decolării.

Avioanele Boeing au fost, de asemenea, afectate de probleme în ultimele luni. În ianuarie, un dop de ușă s-a desprins de pe un avion Boeing 737 Max 9 Alaska Airlines la peste 4 mii de metri, provocând o gaură în avion.

De atunci, mai mulți denunțători de la Boeing au prezentat mărturii explozive, susținând că societatea a făcut economii în ceea ce privește controlul calității.

În ultima perioadă au existat și alte cazuri în care avioanele comerciale s-au confruntat cu scăderi bruște ale altitudinii de croazieră care au provocat răniri.

În mai, un avion Boeing 777-300ER al companiei Singapore Airlines s-a confruntat cu turbulențe atât de puternice încât avionul a coborât peste 50 de metri în patru secunde.

Zborul de la Londra la Singapore se afla la o altitudine de aproximativ 11 mii de metri deasupra Myanmarului când a fost împins în sus și în jos rapid timp de 62 de secunde, ceea ce a dus la un deces și peste 100 de răniți.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite