Zelenski şi Macron vor discuta la Paris „nevoile militare şi umanitare urgente" ale Ucrainei

0
Publicat:

Volodimir Zelenski şi Emmanuel Macron vor aborda duminică, în cadrul unei dineu la Palatul Elysée, „sprijinul" Franţei „ca răspuns la nevoile urgente ale Ucrainei, la nivel militar şi umanitar", a anunţat Elysée într-un comunicat, relatează AFP, citată de Agerpres.

Zelenski şi Macron. FOTO facebook Maria Zaharova
Zelenski şi Macron. FOTO facebook Maria Zaharova

Președintele Franței, Emmanuel Macron, „va reafirma sprijinul neclintit al Franţei şi al Europei pentru a restabili Ucraina în drepturile sale legitime şi pentru a-şi apăra interesele fundamentale", a precizat palatul prezidenţial.

Turneu european

Vizita în Franța a președintelui ucrainean vine după cea în Germania, unde, duminică dimineaţa, Volodimir Zelenski a fost primit de cancelarul german Olaf Scholz cu onoruri militare.

Germania a anunţat sâmbătă un ajutor militar în valoare de 2,7 miliarde de euro pentru Ucraina, cel mai mare de până acum, şi a promis sprijin suplimentar pentru Kiev cât timp va fi necesar.

Anterior vizitei la Berlin, preşedintele ucrainean a fost primit la Roma de Papa Francisc şi lideri italieni.

Turneul european făcut de Zelenski are loc în contextul pregătirilor pentru o ofensivă a armatei ucrainene, în timp ce Kievul şi Moscova îşi revendică succesul în şi în jurul oraşului Bahmut, în regiunea Donbas (est).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite