Zelenski a vizitat forțele ucrainene din regiunea Donețk. Armata ucraineană a înregistrat mici progrese în contraofensivă

0
Publicat:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat luni că a vizitat forţele ucrainene care luptă în regiunea Doneţk. Zelenski a aflat de problemele cu care se confruntă soldații.

Zelenski în vizită la soldații care luptă în Donețk FOTO Twitter
Zelenski în vizită la soldații care luptă în Donețk FOTO Twitter

„Am vizitat (...) batalioane care desfăşoară misiuni de luptă" în regiunea Doneţk şi „am discutat cu comandantul probleme întâlnite de soldaţi, precum şi propuneri de rezolvare", a scris Zelenski pe Telegram, în mesaje însoţite de filmări în care este văzut strângând mâna cu soldaţi din diferite unităţi, în locuri neidentificabile.

În paralel Ucraina a revendicat luni mici progrese în contraofensiva lansată cu peste două luni în urmă pentru eliberarea teritoriilor ocupate de ruşi.

„În sectorul Bahmut au fost eliberaţi săptămâna trecută 3 kilometri pătraţi, în total 40 de kilometri pătraţi fiind deja eliberaţi pe flancul sudic al acestui sector", a afirmat Ganna Maliar, viceministru al apărării.

Ea a evocat de asemenea „acţiuni" ale „anumitor unităţi" ucrainene în regiunea Herson, pe malul de est al Niprului, unde armata rusă s-a retras în noiembrie 2022.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite