Vizită regală la Versailles: Macron și Regele Charles III, întâlnire într-un cadru grandios. Ce simbolizează locația dineului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele francez Emmanuel Macron și soția sa, Brigitte, se pregătesc să primească în Franța oaspeți de seamă, într-o vizită ce se anunță a fi spectaculoasă. Miercuri, ei vor coborî pe bulevardul Champs-Elysées alături de regele Charles al III-lea și regina Camilla, marcând astfel o întâlnire de rang înalt în capitala franceză.

Regele Charles al III-lea și regina Camilla vor ajunge la Versailles FOTO Arhivă
Regele Charles al III-lea și regina Camilla vor ajunge la Versailles FOTO Arhivă

Această vizită regală nu va fi doar despre protocol și ceremonial, ci va include și discuții importante despre teme precum biodiversitatea, schimbările climatice, summitul asupra inteligenței artificiale și situația din Ucraina și regiunea Sahel.

Înainte de ora 15:00, cuplul regal britanic va participa la o ceremonie de aprindere a flăcării și de depunere a unei coroane de flori la mormântul Soldatului Necunoscut, la Arcul de Triumf.

Apoi, regele și președintele Franței vor coborî pe Champs-Elysées în vehicule separate, cu emblema „Republica Franceză” pe unul, iar pe celălalt „Regatul Unit”, în timp ce regina și prima doamnă vor veni într-un alt vehicul.

Cele două cupluri se vor întâlni la Palatul Elysee pentru o discuție privată care va aborda teme de importanță globală. Vizita regală are și un moment de mare semnificație istorică, marcând o tradiție de prim-plan între cele două națiuni.

Dineul grandios, o amintire a vizitelor Reginei Elisabeta a II-a

Evenimentul de marcă al vizitei va fi dineul de stat care va avea loc la Palatul de la Versailles, în prestigioasa Galerie a Oglinzilor. Această locație simbolică a fost aleasă pentru a aminti de vizitele anterioare ale Reginei Elisabeta a II-a la Versailles, în 1957 și 1972. Cu o lungime de 73 de metri și decorată cu 357 de oglinzi, Galeria Oglinzilor reprezintă o capodoperă a stilului baroc.

Palatul Versailles FOTO Shutterstock
Palatul Versailles FOTO Shutterstock

Charles al III-lea este „sensibil la ideea că poate merge pe paşii mamei sale”, a notat în prezentarea programului vizitei Palatul Elysee, care vede în alegerea Palatului de la Versailles o ocazie de „a face Franţa să strălucească” prin intermediul unuia dintre locurile sale cele mai cunoscute în lume.

La acest dineu de stat vor participa între 150 și 180 de invitați, iar atmosfera muzicală va fi creată de violonistul suedez, Daniel Lozakovich.

Joi, Emmanuel Macron şi Charles al III-lea vor vizita şantierul de restaurare a catedralei Notre-Dame şi vor închide o dezbatere despre schimbări climatice şi biodiversitate la Muzeul de Istorie a Naturii, în prezenţa unor actori economici.

La rândul lor, Camilla şi Brigitte vor lansa premiul literar franco-britanic la Biblioteca Naţională. Acest premiu va fi decernat în premieră anul viitor. Ele vor merge de asemenea la Saint-Denis, la nord de Paris, precum şi la 19M, un centru de meserii de artă fondat de casa Chanel în arondismentul 19 al capitalei franceze.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite