Viktor Orban pleacă la luptă împotriva lui Emmanuel Macron

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul ungar Viktor Orban FOTO Arhivă
Premierul ungar Viktor Orban FOTO Arhivă

Premierul conservator ungar Viktor Orban a anunţat joi că se angajează să îl combată pe preşedintele progresist francez Emmanuel Macron, pe care îl consideră şeful „forţelor pro-migraţie“ din Europa.

„Nu se poate nega faptul că Emmanuel Macron este o personalitate importantă, iar, pe lângă asta, este şeful forţelor pro-migraţie din Europa“, declarat Orban în cursul unei conferinţe de presă la Budapesta, potrivit Reuters.

„Nu am nimic personal cu el, ci este vorba de viitorul ţării noastre. Dacă tot ce vrea legat de migraţie se va realiza în Europa, atunci va fi dăunător pentru Ungaria. Prin urmare, trebuie să lupt împotriva lui“, a spus premierul ungar.

Viktor Orban şi-a exprimat totodată speranţa că partidele care se opun migraţiei vor câştiga în alegerile europarlamentare din mai anul acesta şi a salutat alianţa Varşovia-Roma, anunţată recent.

„Alianţa Varşovia-Roma este unul dintre cele mai mari evenimente care ar putea marca începutul acestui an“, a apreciat el, prezentându-l pe liderul extremei drepte italiene, Matteo Salvini, drept un „erou“ care a reuşit să pună capăt afluxului de migranţi către ţara sa.

Salvini, care încearcă să formeze în jurul său un bloc eurosceptic pentru alegerile europene, s-a întâlnit miercuri cu omologul său polonez Joachim Brudzinski pentru a discuta despre politicile în materie de migraţie şi securitatea frontierelor UE.

„Europa care se va constitui în iunie ne va ghida pe toţi, contrar cele caer există astăzi şi care este condusă de birocraţi“, a declarat el de la Varşovia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite