VIDEO Sute de activişti europeni pentru pace au plecat, pe jos, de la Berlin către Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de activişti pentru pace au plecat luni într-un marş de protest despre care afirmă că va dura luni de zile - de la Berlin şi până în Siria devastată de peste cinci ani de un război sângeros - şi cer încetarea acestui război, relatează The Associated Press.

Participanţii la acest Marş Civil pentru Alep au plecat luni, pe o vreme închisă, rece şi furtunoasă, purtând steaguri albe, de pe fostul aeroport Tempelhof din Berlin.

Organizatorii au anunţat că se aşteaptă să parcurgă aproximativ 20 de kilometri pe zi şi să parcurgă în trei luni şi jumătate nouă ţări - Germania, Cehia, Austria, Slovenia, Croaţia, Serbia, Macedonia, Grecia şi Turcia.

Unii vor mărşălui doar o parte din drum, iar alţii sunt invitaţi să se alăture pe traseul marşului.

Participanţii sunt invitaţi să-şi asigure singuri echipamentul pentru somn şi hrana.

Ei speră să ajungă cel puţin până la frontiera Turciei cu Siria, iar dacă este posibil până în oraşul sirian Alep, scena unor confruntări armate intense şi mizeriei.

”A venit vremea să acţionăm”, a scris grupul într-un manifest postat pe site - http://civilmarch.org.

”Ne-am săturat să dăm clic pe feţe triste sau şocate pe Facebook şi să scriem «este teribil»”.

”Marşul şi oamenii de aici îşi exprimă umanitatea, iar eu vreau să contribui la asta. Alţi oameni din lume trebuie să ştie că situaţia în Siria este teribilă”, declară Jaber Zaher Alger, în vârstă de 28 de ani, un tânăr originar din Siria care trăieşte în Germania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite