Preşedintele iranian, Rohani, şi Vladimir Putin salută „victoria armatei siriene împotriva teroriştilor la Alep“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele iranian Hassan Rohani şi Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse; Foto: Wikipedia.com
Preşedintele iranian Hassan Rohani şi Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse; Foto: Wikipedia.com

Preşedintele iranian Hassan Rohani şi omologul său rus Vladimir Putin au salutat „victoria armatei siriene împotriva teroriştilor la Alep”, într-o conversaţie telefonică, în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit presei iraniene, relatează AFP.

„Victoria armatei siriene transmite mesajul că teroriştii nu-şi pot atinge obiectivele. Noi trebuie să-i oprim pe terorişti să se folosească de armistiţiu pentru a-şi reconstrui forţele şi a crea noi baze în regiuni din Siria”, a declarat Rohani după această convorbire, citat într-un comunicat publicat de presa de stat.

Putin a salutat la rândul său înfrângerea forţelor rebele în al doilea cel mai important oraş sirian şi a declarat că această cooperare între Moscova şi teheran „va continua”.

Cei doi au spus că negocieri de pace urmează să aibă loc în Kazahstan, potrivit presei iraniene, care nu oferă alte detalii.

Teheranul şi Moscova, aliaţii-cheie ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad, cataloghează toate forţele rebele din ţară drept „teroriste”.

„Rezultatul acestei cooperări este o victorie majoră în lupta internaţională împotriva terorismului”, a subliniat Putin.

Trupe siriene au cucerit săptămâna aceasta estul Alepului - aflat sub controlul unor grupări rebele de la jumătatea lui 2012 -, în urma unei ofensive devastatoare de o lună, în urma căreia zeci de mii de refugiaţi şi-au abandonat casele.

Intrarea Rusiei în războiul civil din Siria, în septembrie 2015, în principal cu forţele aeriene, a schimbat situaţia pe câmpul de luptă în favoarea lui al-Assad.

Teheranul furnizează regimului de la Damasc consilieri militari şi luptători „voluntari”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite