VIDEO Mesajul Papei Francisc pentru catolici: „Biserica are nevoie de reînnoire spirituală sau va pieri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc, noul lider al Bisericii Catolice FOTO Reuters
Papa Francisc, noul lider al Bisericii Catolice FOTO Reuters

Papa Francisc le-a solicitat catolicilor să îmbrăţişeze reînnoirea spirituală, avertizând că altfel Biserica se va prăbuşi precum un castel de nisip. Noul Suveran Pontif a făcut acest avertisment în cadrul unei predici care a încheiat Conclavul papal.

Papa a vorbit despre reformă şi pietate, în timpul predicii de joi, prima sa cuvântare în calitate de Suveran Pontif, relatează agenţiile Reuters şi France Presse.

Francisc a declarat că Biserica nu îşi mai permite să fie rigidă şi a avertizat că riscă să devină o simplă organizaţie caritabilă dacă îşi va pierde esenţa.

„Viaţa este un drum şi, dacă ne oprim pe parcurs, nu este bine“, a spus Francisc şi a adăugat: „putem să îl străbatem cât dorim, putem construi multe lucruri, dar dacă nu îl slăvim pe Iisus Hristos, ceva este în neregulă. Am deveni un ONG milostiv, nu o biserică“.

Suveranul Pontif în vârstă de 76 de ani a vorbit despre Biserică, spunând că, odată ce a renunţat la spiritualitate, se aseamănă cu un castel de nisip construit de un copil.

„Ar fi de parcă nişte copii ar construi un castel de nisip“, a spus el. „Apoi totul s-ar prăbuşi“.

Predica, rostită în limba italiană, a fost complet diferită de cea a predecesorului său, Benedict al XVI-lea, care a ţinut un discurs în latină în timpul primei sale predici, în 2005.

Predica a avut loc în Capela Sixtină, acolo unde cei 115 cardinali  l-au votat pe argentinianul Jorge Bergoglio, ales în fruntea Bisericii Catolice şi a celor 1,2 miliarde de adepţi ai acesteia.

Ceva mai devreme în aceeaşi zi, Francisc, care a devenit primul Papă născut în afara Europei din ultimii 1.300 de ani, a vizitat o biserică şi s-a rugat în faţa unei icoane care o reprezenta pe Fecioara Maria.

Noul Papă a declarat că plănuieşte să se întâlnească şi cu predecesorul său la Castelul Gandolfo.

Benedict, în vârstă de 85 de ani, născut sub numele de Joseph Ratzinger, a demisionat din funcţia de conducere de la Vatican în februarie, pe motiv că nu mai are puterea necesară îndeplinirii misiunii sale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite