Un nou bilanț: Rusia a pierdut aproape 300.000 de soldați în Ucraina

0
Publicat:

Aproape 300.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți de la începutul invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022, arată două estimări.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Statul Major General al armatei ucrainene a anunțat sâmbătă noi pierderi umane și materiale grele pentru ruși: 790 de soldați, 16 tancuri și 55 de vehicule blindate. Majoritatea acestor pierderi au fost înregistrate în zona localității Avdiivka, regiunea Donețk, unde rușii și-au concentrat eforturile în ultimele săptămâni.

Totuși, pierderile anunțate sâmbătă erau în scădere față de cele de vineri, cu 1.380 de soldați, 55 de tancuri, 120 de vehicule blindate, 29 de piese de artilerie, patru lansatoare multiple de rachete și 33 de alte vehicule.

Potrivit Statului Major General al armatei ucrainene, Moscova a pierdut 293.830 de soldați de la începutul invaziei.

Acest bilanț este discutat intens în țara vecină, unde unii susțin că este exagerat, în timp ce alții îl consideră veridic.

Informațiile colectate de serviciile secrete britanice confirmă bilanțul furnizat de partea ucraineană, dar într-un mod mai explicit. Mai exact, este vorba de 150.000 - 190.000 de pierderi definitive (morți sau răniți fără posibilitatea de a se întoarce pe front), iar bilanțul total ce include și răniții temprari se ridică la 240.000 - 290.000 de soldați. Acest bilanț nu include compania militară privată Wagner sau batalioanele lor de prizonieri care au luptat la Bahmut.

„Pierderile ruseşti sunt cu adevărat impresionante şi este exact genul de pierderi de care Ucraina are nevoie”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski după vizita efectuată vineri în Herson.

De cealaltă parte, Rusia nu oferă date despre pierderile sale în Ucraina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite